Jürgen Ligi kritseldab langevaid kaarekesi

Inimeste ajaviiteks tehtud joonistused ütlevad selle autori kohta rohkem kui tavaline vaataja sealt välja loeks. Näiteks mina näen nendes Jürgen Ligi langevates kaartes vihjet Eesti SKP-le aga mõni psühholoog leiaks seal ilmselt midagi muud. Seejuures on lillekeste, inimeste, olendite, asjade või muude eelistamisel kindlasti seos inimese isiksusega.

rahandusminister jürgen ligi joonistab langevaid kaarekesi 29. aprill 2010 ETV uudiste kaader
Rahandusminister Jürgen Ligi joonistab langevaid kaarekesi 29. aprill 2010 ETV uudiste kaader

Ehk on isegi hea, et Reformierakonna rahandusminister ei joonista näiteks lillekesi või kriipsujukusid. Praegu on tegu vähemalt joontega, mis võiksid hea fantaasia korral isegi mingi graafikuga sarnaneda.

Mäletan, et Jüri Uljas tegi esmakursuslastega igasuguseid eksperimente seoses väiksele paberile kritseldamisega. Üks neist oli näiteks auditooriumi asukoha paberile märkimine ja sealt vasakule-paremale koridoride kaudu peaukseni jõudmine. Seejuures tuli ka ära märkida, et millise korruse treppe kasutad. Minule see raskusi ei valmistanud, sest joonised ja skeemid tulevad üsna hästi välja aga kindlasti oli neid, kes raskuses suundade määramise või selle skemaatilise kujutamisega. Küll aga mäletan seda lemmikpuu joonistamise järgset loengut kui Uljas palus endast pärast loengut vaikselt märku anda sellel üliõpilasel, kes oli 10×10 paberile kritseldanud palmipuu. Teised olid joonistanud siis enamasti kuuski või mis meil siin kasvaba aga üks oli teinud midagi eksootilist. Ma ei tea, mida psühholoog selles ebatavalist nägi või miks aga küllap selleks oli siis põhjus.

Kui seda juhtus lugema mõni psühholoog või selle valdkonna huviline, siis võiks samuti avaldada arvamust, et mis on tegelikult Jürgen Ligi alateadvuses, et selliseid kaarekesi joonistab. Või olen ikkagi õigel teel ja see oli vaid kärpimine-kokkuhoid-majanduslangus sõnum ilma tähtedeta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga