Reformierakond – ikkagi preservatiivi partei

Vaatasin teleuudistest Tallinna Vanalinna päevade ülekannet ja seal oli näha ühte jooksuüritust ning sellel liduvat uut kollast Reformierakonna orava maskotti. See peab neil uus olema, sest varasematest oli ta tibukollasem ja nägi väga uus välja.

Ma ei hakanud varasemat võrdluspilti kõrvale otsima, sest mitte oravate maskotist ei tahtnud ma rääkida. Selleks oli hoopis tšehhide osa Vabadussõja ristisamba loomisel. Ma arvan, et tšehhid tehakse meie IRL-i inimeste poolt süüdlasteks (autor Rainer Sternfeld, ehitamise juht Aivar Reivik ja tellija-rahastaja Jaak Aaviksoo on kõik Isamaa jaRes Publica liidust) kõigis ristisamba ümber toimuvates hädades. Kui ma hakkasin mõtlema, et mida veel on tšehhid meile andnud peale sellest klaasist liftišahti, siis väga palju eriti ei meenunud. Aga üks asi siiski peale õlle, mida kunagi importis Riigikogus saadikuna istumise ajal Tiit Toomsalu (see endiste kommunistide, Tööpartei nimeline rakuke), meenus veel ja selleks oli Reformierakonna kondoom.

Reformierakond: proovi kolleegi preservatiiv ehk tšehhi kondoom. Autori foto
Reformierakond: proovi kolleegi preservatiiv ehk tšehhi kondoom. Autori foto

Kui sellele mustale pakendile hoolikamalt vaadata, siis on loetavad sõnad “Czech condoms” ehk tšehhi kondoom Primeros. See konkreetne pakend ja sisu pärinevad 2007. aasta valimistest ja õnneks on need veel säilivad kuni juunini 2011. aastal. Palju tänu, Reformierakond, et partei jagab preservatiive, mis kestavad kauem kui nende mandaat parlamendis (valimised märtsis 2011.).

Ma arvan, et selle meene ostis ka Lääne-Virumaal kandideerinud Robert Antropov või Kristiina Ojuland oma eelarve rahadega, millest hiljem tuli reklaamifirma Droom pankrotistumise järel suur skandaal. Nad olid saanud erafirmade rahasid oma kampaaniaks ning lisaks jätnud osad arved reklaamibüroole tasumata. Prokuratuur küll uuris asja aga võttis seisukoha, et raha said konkreetsed kandidaadid ja mitte erakonna arveldusarve, siis oli see lubatud ehk ei toimunud erakonna keelatud rahastamist juriidilise isiku poolt ning kedagi ei karistatud teiste parteidega võrreldes ebaausa konkurentsieelise kasutamise pärast.

Orava kummis on parem jõud“, nagu lubab preservatiivi partei pakendi kiri aga mina igatahes seda kasutada küll ei julge. Kes teab, pärast loed enda nime Rein Langi algatatud elatisraha võlglaste häbipostist Justiitsministeeriumi leheküljel, sest olid usaldanud Reformierakonna lubadusi, et preservatiiv väldib soovimatuid rasedusi. Nad petsid ju tervet rahvast oma “15 aastaga 5 rikkama riigi hulka” või “pensionid kahekordseks” ja “keskmine palk 40 000 krooni” lubadustega aga selle eest ei võta nad mingit vastutust. Eraisik on hoopis see, kes tehakse oma tegude eest vastutavaks (kiiruskaamera, trahvirahade ja algatutud eelnõu järgi koolist puudunud lapse pärast).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga