Moskva 8 kuud hiljem: lumeuputus muutus kuumuseks

Ilmastiku soojenemise üheks tagajärjeks on regionaalsed ekstreemsused. Näiteks see pilt on 8. detsembrist 2009 kui Moskva ja USA olid uppunud lumme. Nüüd 8 kuud hiljem on Venemaal juba nädalaid olnud üle 32 kraadine kuumus ja põlevate metsade suits on pannud Moskva elanikud linnast lahkuma, sest nähtavus oli 300 meetri ringis. Mitu nädalat põlenguid saavad läbi siis kui saabuvad vihmad, sest kehvade teede ja tehnika vähesuse tõttu ei jõuta neid kustutada.

Venemaa Moskva ja USA lumetormid 8. detsember 2009 ETV uudised.
Venemaa Moskva ja USA lumetormid 8. detsember 2009 ETV uudised.

Detsembris oli Moskva autoummikute kogupikkus 900 kilomeetrit. See on pea-aegu sama vahemaa mis Eesti piirilt Moskvasse.

Miks põlevad Kreeka ja Portugali metsad? Osaliselt sellel põhjusel, et pärast metsa hävimist saab neid riigi omanduses olnud maid taotleda eraomandusse ja neile näiteks maju ehitada. Vähemalt sellist põhjendust kuulsin Kreeka kohta, et paljud sealsed tulekahjud olid hoopis inimeste teadlikult süüdatud ja mitte loodusjõudude tagajärg.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga