inimesedmajandus

Hinda ei tõsta ja suitsu ei tee, ol-la-le

Eile tuli MKM lagedale propaganda kampaaniaga: Hinda ei tõsta. See käib ühisraha euro tuleku kohta. Mulle meenus kohe laul: “Suitsu ei tee”. MKM on täpselt samamoodi kanepiuimas kui usub taolise “hinda ei tõsta” loosungi elujõudu.

“Leppega liitunud lubavad avalikult, et ei tõsta euro tulles põhjendamatult hindu,“ rääkis rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak.

http://www.parnupostimees.ee/?id=302860

Peaks vist rõhu panema põhjendamatule hindade tõusule ehk vajadus sisendite kallinedes hinda tõstes läheks põhjendatud tegevuse kategooriasse.

Nüüd on juba tõlgendamise küsimus, kas hinnatõusu õigustamiseks piisab, et bemmile on vaja osta uued kummid ja tibi tahab tuunimist või saab selleks olla vaid näiteks uue inventari soetamine, sest varasem on 5 aastaga amortiseerunud.

Ametlik loosung on millegi pärast sinine ja € märk tundub ka olevat muudetud. Pilt on postimees.ee serveris.

Seega, 13 korrust pahandusministeeriumi, ärge sekkuge majandusse, sest hinnakontroll on omane plaanimajandusega (kommunistlikule) riikidele.

Laulu esmaettekanne oli reedel 12. märtsil 2010. Nokia kontserdimajas Eesti Eurovisiooni konkursil “Eesti laul” ja selle alamvoorus “Pean saama Eurovisioonile, muidu suren, 2010.”

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=20ceLTYT9WE]

Esitajad Märt Avandi (Mr. Sohva) ja Ott Sepp (Õieke).

Eriti lahe oli see ol-la-le laulu lõpus ja muidugi intervjuu, kuigi see polnud eriti sõnade rohke. Head nalja narkomaanide kohta, märksõnad siis kanepi suitsetamine, hemp, rohi, lumi (juba laulja Marju Kuudi aegne narko nimetus) ja loomulikult Väga Roheline erakond.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga