inimesedpoliitika

Valimiskampaania on alanud, tehakse parteid PEESSE

Teisipäeval tuli mulle KE valimisleht, reedel IRL-i küsitlusleht ja endine Pärnu abilinnapea Simmo Saar rääkis poliitikute seas hambaharjade teritamisest ning pussitamisest ja laupäeva eile oli Delfis PEESSE partei tegemise artikkel. See viimane tähendas: Põhiseadusliku Eesti Edendamise SihtSuunitlusega Erakond. Minu meelest võtab rohkem kokku ansiplaste ja laarikute 3,5 viimase aasta poliitika tulemused.

oluline osa ajast kulub laua taga istumisele ja arutamisele, keda ja millise hambaharjaga duši all pussitada tuleks /…/ Ja kuna lähenemas on riigikogu valimised, siis on selge, et hambaharjad on juba ammu teritatud ja ootavad vaid seda õiget hetke ja õiget isikut, kelle peal oma torkevõimekust näidata. /…/

Ja nagu teate, peavad rahvakeeles “kesikuteks” tituleeritud pirukataldriku kättesaamiseks olema kas valimistel ülevõimsad või teiste poolt palavalt armastatud. Esimest ei paista ja teist ei maksa loota, kuna ka hiilgeaastatel ei tahtnud muud parteid valijate toonasest võitjast midagi kuulda. Kui Reiljan välja arvata, kes seetõttu poliitilises mõttes tõenäoliselt ka teenimatult metssea pähe auklikuks lasti.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/
simmo-saar-harrased-teritage-oma-hambaharjad.d?id=32914447

Mul ei olegi siin midag eriti lisa. Seda viidatud krimiseriaali ma ei vaadanud (praegu seda vist ka eetris ei ole) ja samuti pole ma elu sealtpoolt trelle vaadanud, et võiksin sellest midagi arvata.

Küll aga olen sellega päri, et KE valimiste tulemus võib olla suurepärane aga valitsusse ikkagi ei saada. Kuidas muidu siis tõlgendada võimalike liitlaste järjepidevat hävitamist. Alguses Rahvaliit ja Villu Reiljan, selle järel sotsiaaldemokraadid.

Kusjuures Rahvaliidu praegune juht Juhan Aare on osutunud isegi hävitavamaks kui Reiljani “küsimised” sest esiteks kasutas ta erakonna raha justkui omaenda rahakotti ja teiseks oli paras segadus, et mitte öelda raha väärkasutamise järgi lõhnav juhtum, ühe kalandusfilmi tootmisega.

See eilne Delfi kiri oli ilmselt natuke üle võlli populism.

Mingis mõtte Ühtne Eesti suurkogu II vaatus:

Oma populaarsuse garanteerime lubades kõigile kõike — lubame tõsta palku ja pensione ning igat liiki toetusi, vähendada makse, seada piirmäärad hindadele, alandada pensioniiga või jätta see endisele tasemele, suurendada ettevõtjate kasumit, sest kel on, peab rohkem saama, kel pole, sel pole vajagi. Usklikud las usuvad, ateistid ärgu uskugu mitte. Seame uuesti sisse matusetoetuse, sest selle reaalsele väljamaksele lootes lõpetavad paljud asjatu vastupuiklemise ning vabastavad riigi edasistest väljaminekutest.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/
koik-peesse.d?id=32938673

Täna nägin ka Ene Ergmaa´d telereklaamis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga