Riiki ei huvita inimeste e-arvamused

Vaatasin täna esimest korda põhjalikumalt Riigikantselei hallatavad osalusveebi osale.ee ja tuvastasin oma õuduseks, et 2010. aastal registreeritakse kasutajaid endiselt e-maili teel ning ID-kaarti ei tunnistata. Mis e-riik me tahame olla kui suuda isegi kodanike pöördumisi tuvastada neile väljastatud isikutunnistuse tehnilisi lahendusi kasutades.

osale.ee registreerib e-maile
osale.ee registreerib e-maile

Seejuures ei olnud kusagil märgata isegi ID-kaardi mainimist. Selline riik korraldab siis e-valimisi aga kodanikega suhtleb endiselt usaldades nende antud nime ja e-maili. Seega, ma võiksin seal suvalise e-maili all hakata esinema ka Arnold Rüütlina (nimekaim, tegelikult ka minuealine).

Meie tiigrihüpe osutus tõesti nurka pissivaks kassipojaks (Tiit Tammsaare tsitaat).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga