Riiki ei huvita inimeste e-arvamused

Vaatasin täna esimest korda põhjalikumalt Riigikantselei hallatavad osalusveebi osale.ee ja tuvastasin oma õuduseks, et 2010. aastal registreeritakse kasutajaid endiselt e-maili teel ning ID-kaarti ei tunnistata. Mis e-riik me tahame olla kui suuda isegi kodanike pöördumisi tuvastada neile väljastatud isikutunnistuse tehnilisi lahendusi kasutades.

osale.ee registreerib e-maile
osale.ee registreerib e-maile

Seejuures ei olnud kusagil märgata isegi ID-kaardi mainimist. Selline riik korraldab siis e-valimisi aga kodanikega suhtleb endiselt usaldades nende antud nime ja e-maili. Seega, ma võiksin seal suvalise e-maili all hakata esinema ka Arnold Rüütlina (nimekaim, tegelikult ka minuealine).

Meie tiigrihüpe osutus tõesti nurka pissivaks kassipojaks (Tiit Tammsaare tsitaat).

Virgo Kruve

Siia kirjutan oma mõtteid ja tähelepanekuid Eesti elust. Mõnikord lisan ka teemakohaseid pilte, mis on minu tehtud kui pole nimetatud teist autorit/allikat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga