inimesedpoliitika

Vastandlikud seisukohad Jüri Pihli teemal: puudlijaht ja skalbid

Keskerakonnas on käimas kirjalik debatt, kas Jüri Pihl SDE esimehena on neile hea või hoopiski kasutu. Simmo Saar räägib puudli jahilubadest ja punasest raamatust puudumisest, Jaanus Karilaid küsib: kas Nestori tiib nüsib nüri noaga Jüri Pihli skalpi.

keskerakondlaste puudel pole loom, keda punases raamatus mainitaks. Vastupidi – jahilubasid puudli kõmmutamiseks jagatakse meelsasti ja milliseks saab kujunema muidu parlamendi tasemel opositsioonierakonna eeliseid nautiva erakonna häältesaak ja koostöövõimalused valitsusega, võib siit igaüks järeldada.

http://simmosaar.blogspot.com/2010/
09/mida-teha-kodustatud-pihliga.html

Selle järel 5. päeva hiljem Jaanus Karilaid ja Kesknädala juhtkiri:

Sotsiaaldemokraatide käes on šanss pöörata Eesti rohkem Põhjala poole. See, et parempoolsed pakuvad neile paremaid kohti 2011. aasta valitsuses Keskerakonna hülgamise eest, pole kellelegi üllatus.

Aga kallid sotsiaaldemokraatidest sõbrad! Las ajakirjanikud annavad vähem eetriaega ja las nad rapivad meid. See ongi meie riigimehelikkuse hind!

http://www.kesknadal.ee/est/g2/uudised?id=15258

Siit ei saa teha põhjalikke järeldusi aga vähemalt on eriarvamused Keskerakonnas võimalikud. Kui Simmo Saar tundub olevat SDE (Jüri Pihli juhitava) poliitiliselt maastikult maha kandnud, siis Jaanus Karilaid usub võimalust (KE, SDE) vastupidamist opositsioonis ning Jüri Pihliga koos opositsioonis olemist (kevadel võimule tulemist).

Mulle tegelikult ka ei meeldi kui Nestor, Mikser, Saks või keegi kolmas läheb Mõõdukate sotsiaaldemokraatide nimel jälle parempoolsete vaadetega valitsusse ja selle pärast arvan, et Jüri Pihl on pigem iseseisva partei tunnus. Ivari Padar oli juba Mart Laari valitsuses minister ning samuti möödunud kevadeni Ansipi valitsuses ja erakonna esimehena oli ta pigem ripats konservatiivide skalbivööl. Padar pääses napilt Brüsselisse eksiili ning täielikult utiliseerimisest poliitilises masinavärgis, kuid erakonna jättis vähemalt 5 aasta tagusele tasemele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga