blogid ja internettinimesed

Vanadele inimestele meeldib lugeda halbu uudiseid noorte inimeste kohta

Inimesed tahavad lugeda endast nooremate kohta käivaid halbu uudiseid. See annab neile parema enesetunde, sest ühiskond kummardab noorust. Nüüd üks uudis ka petta saanud abielunaistele. Suurbritannias suri naine oma armuke korstnas. Oli üritanud tema korterisse hiilida aga jäi korstnasse kinni ning suri.

naine suri armukese korstnas
Naine suri armukese korstnas. Kaader 1. september 2010 SkyNews.

Selline kaader oli 1. septembril SkyNews uudistes. Tekst teatab: naise lagunev surnukeha leiti kinni kiilutuna tema armukese kodu korstnast pärast seda kui naine oli proovinud hiilida mehe majja.

Juures on siis selle naise pilt, kes armukese juurde minemiseks üritas kasutada korstent. Ma loodan, et kõigil seda lugenud naistel, kelle mehed on neid kunagi petnud, hakkas nüüd natuke parem. Muidugi see armuke ei tundunud küll eriti taibukana aga kes see ikka vaatab kana taipu kui saab sulgi sabistada. Pildi järgi ütleks, et tegemist on tublist üle 30-se naisega, kellel võiks muidugi maailma asjadest juba ettekujutus olla. Kahjuks pole teada, kas mees oli abielus aga eeldan, et vallalised inimesed saavad avalikult kohtuda ega pea korstna kaudu hiilimise peale isegi mõtlema. Nimelt Suurbritannias on majad ehitatud tänavapoolse esiküljega üksteise vastu ning kõik uksest käimised on nähtavad kümnetest akendest. Eestis näiteks on majade vahel vahe ning tänava ääres haljastust.

Kuid tagasi tulles selle vanurite kahjurõõmu juurde, siis sellest teatas 30. augusti MTV3 uudised järgnevat:

Vanhemmista koehenkilöistä suurin osa halusi lukea huonoja uutisia itseään nuoremmista ihmisistä. Artikkelien lukemisen jälkeen tutkijat mittasivat koehenkilöiden itsetuntoa kyselylomakkeella. He havaitsivat, että vanhempien ihmisten itsetunto nousi, kun he olivat lukeneet huonoja uutisia nuorista.

Allikas: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/
ulkomaat/2010/08/1178330

Tõlge
Vanematest katseisikutest suurem osa soovis lugeda halbu uudiseid endast noorematest inimestest. Artikli lugemise järel mõõtsid uurijad katseisiku enesetunnet küsitlusankeediga. Nad märkasid, et vanemate inimeste enesetunne tõusis kui nad olid lugenud halbu uudiseid noortest.

Edasi selgitab artikkel, et “elame ühiskonnas, kus rõhutatakse noorust” ja vanemad inimesed tahavad ennast paremini tunda ning selle pärast loevadki halbu uudiseid noorte kohta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga