inimesedpoliitika

70 miljonit koolitoidult puudu aga rohelise elektri tuulikutele maksame 1000 miljonit

Üks tähelepanek eilsest. Vikerraadios oli päeva teemaks tasuta koolitoidu kadumine gümnaasiumist ja kutsekoolidest. See maksis aastas 70 miljonit. Kuulsin, et taastuvenergia tootmist rahastatakse umbes 1000 miljoniga (miljardites). Lisaks ravimite käibemaksu tõus 5 protsendi pealt 9 % peale andis riigile tervelt 30 lisamiljonit.

Minu meelest on lahendus ühene, igasugune tuulikute pööritamine maksumaksja peale maksmisel tuleb lõpetada. Kui see pole tulus, siis ei ole seda mõtet ka üleval pidada. See selgus eile uudistes olnud konkurentsiameti raportist, mille järgi võib taastuvenergia toetusi vähendada, sest praegu on need 3-4 korda üle paisutatud.

Tegemist on poliitilise valikuga: kas gümnaasiumi ja kutsekoolide tasuta koolilõuna või tiivikute pöörlemine. Seejuures see viimane, ilmselt ei asenda niigi ülekandeliinides tekkivat kadu seoses füüsika seadustega, kus 1/10 elektrist läheb kaduma elektritakistuse ületamiseks või muundub trafodes (alajaamades) muundamise käigus soojuseks.

Ansipi valitsuse pensionite hävituspoliitikast

Erakorralises pensionireservis oli 31. detsembril 2007. aastal 6,1 miljardit krooni. Tänaseks on sellest saanud Ansipi valitsuse juhtimisel täpselt ümmargune null. Seejuures 31. mail 2010 oli reservis veel 250 miljonit krooni ja kuu aega hiljem puhus seal vaid tuul.

Toomas Varek, Kesknädal 15. september
http://www.kesknadal.ee/est/g2/uudised?id=15304

Ebapädevast Tõnis Lukasest, kes tahtis registreerida kaubamärgina sõna ISAMAA ning nüüd kuulutas välja konkursi Mereakadeemia rektori leidmiseks. Seejuures eelmise rektori vallandamine maksis riigile suurusjärgus 160 tuhat krooni, sest oli tehtud ebaseaduslikult.

Konkursi saab välja kuulutada vaid vabale ametikohale, kuid Mereakadeemia rektori koht pole veel vakantne, sest kohtuotsus pole jõustunud. Harju Maakohus avalikustas senise rektori Jüri Kannu hagi Eesti Vabariigi vastu 16. augustil ja apellatsioonikaebuseks anti aega 30 päeva alates otsuse apellandile kättetoimetamisest.

Vaidlustada saab otsust veel viie kuu jooksul, alates esimese astme kohtu otsuse avalikustamisest.

http://www.kesknadal.ee/est/uudised?id=15311

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga