inimesedpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Seadusega pahuksis: IRL-i noorim liige oli vaid 12 aastane

Isamaa võttis oma liikmeks 12 aastase lapse, nagu selgub Äriregistri andmetest. Isegi praegu on nimekirjas 469 noort, kes on IRL-i või selle eelkäiatega liitunud alla 18-aastasena.

11. mail 1994 vastu võetud erakonnaseaduse § 5. Erakonna liikmed (1) Erakonna liikmeks võib olla vähemalt 18-aastane teovõimeline Eesti kodanik.

Ardo Mõttus oli vaid 12-aastane kui liitus Isamaaliiduga 5.5.1995. 14-aastasena liitusid Marko Tolga, Maarja Rand, Joosep Poom. Vähemalt 40 inimest liitus 15-aastasena, 106 16-aastasena ja 300 noort 17 aastasena.

Täpne nimekiri isikutest, kes on Isamaaliitu või IRL-i liikmeks võetud nooremana kui 18-aastasena ja seega erakonnaseadust rikkudes, on siin aadressil ja selle algne koopia pärineb lehelt http://no.spam.ee/~tonu/irlvanused.pdf aga soovist hoida info kättesaadavana ka aastate pärast, sai tehtud koopia ka teise serverisse.

Ilmselt on rikkumisi ka teistes erakondades ja nende noortekogudes aga mitte sedavõrd massiliselt. Tundub, et kusagil korraldati noortele pidusid, kus ühes ruumi nurgas oli kast õlut ja teises laud liitumisavalduste kirjutamiseks.

Seejuures ärgitasin mina ühe 2002. aastast Res Publicasse ja seejärel IRL-i kantud noore inimese nüüd sellel suvel lahkumisavaldust kirjutama, sest ta oli viimased 5-6 aastat olnud erakonna tegemistest täiesti eemal ja ei näinud mõtet sellel passiivselt nimekirjas olemisel. Vaadake see nimekiri üle ja kui tunnete sealt mõnda, siis küsige, kas tal on soovi lihtsalt nimekirjas kaasa tolkneda või oleks asjalikum hoopis välja astuda. Välja astumiseks kasutage järgnevat vormi.

* * * Avaldus IRL-ist lahkumiseks * * *

Isamaa ja Res Publica liit (kuupäev paremale äärde) xx. september 2010

Wismari 11
10136 Tallinn

.

.

Lahkumisavaldus

.

Palun mind välja arvata Isamaa ja Res Publica Liidu liikmete hulgast isikliku sooviavalduse alusel alates xx. september 2010.

.

.

Allkiri

/ees- ja perekonnanimi/

.

/sinu postiaadress, telefon/

* * *

Tühja rea eristamiseks kasutasin punkti .

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga