Kole kunst poliitikute tapmisest

ETV Ringvaate seltskonnal on mingi imelik kiiks surmaga. Eelmisel nädalal tegi EPL skandaali ühe naise hukkamisest sealsete kultuuritavade konteksti välja rebides ja reedel näidati “kunsti” paavsti tapmisest.

1. oktoober 2010 ETV saade Ringvaade. Teade laist maailmast ühe natuke joonistada oskava inimese kohta, kes oma fantaasias mõrvab paavst Benedictus XVI-e
1. oktoober 2010 ETV saade Ringvaade. Teade laiast maailmast ühe natuke joonistada oskava inimese kohta, kes oma fantaasias mõrvab paavst Benedictus XVI-e

See pilt on isegi kujuteldavana haiglane. Relvaga võiks sihtida ikkagi ohu poole, mitte palve sarnaselt käsi tõstnud vanurit. Meenub, et jõulude ajal elas paavst üle ühe innuka naise rünnaku, kes Vatikani tänaval puges turvameestest läbi ja suutis oma paavsti kallistamise tuhinas ta isegi maha paisata. Vana mees teatavasti on haprate luudega ja kuigi paavst pääses ilma vigastusteta, siis tema kõrval olnud prantslasest kardinal murdis puusaluu. http://news.bbc.co.uk/2/hi/8430508.stm

Snickers reklaamis saab vana mees haiget ja ütleb "see oli valus". Kaader reklaamist
Snickers reklaamis saab vana mees haiget ja ütleb "see oli valus". Kaader reklaamist

[siia peaks otsima pildi snickersi reklaami lõpust, kus vana mees on porilombis pikali ja pärast selja raksatust ütleb, et “see tegi haiget”]

1. oktoober 2010 ETV saade Ringvaade, kus kunstnik tulistab selja tagant Elisabeth II suunas.
1. oktoober 2010 ETV saade Ringvaade, kus kunstnik tulistab selja tagant Elisabeth II suunas.

*

Poliitikuid kunstiliste joonistustetega tappev mees. Tema taga on näha vist Brasiilia presidendi Lula da Silva kaela nüsimist noaga.
Poliitikuid kunstiliste joonistustetega tappev mees. Tema taga on näha vist Brasiilia presidendi Lula da Silva kaela nüsimist noaga.

Meedias kajastatud kuriteod leiavad endale rohkem järgijaid. Näiteks nii on pommiähvardustega, mis meedias kajastamise järel hakkavad sagenema. Võiks isegi öelda, et pommiähvarduste vastu võitlemise tõhusaim viis on neist meedias maha vaikida. Seda prooviti aastaid tagasi koolidele ähvarduste tegemisega ja see andis tulemusi ehk info levimata jäämisel vähenes ka juhtumite arv.

Omaette nähtus on Eesti telemaastikul TV6, mis ühte oma õudusseriaali reklaamis 16. septembri õhtul järgnevalt:

“Harperi saar pole päris tavaline koht. Sest selle mulla all peitub rohkem luid kui Keskerakonna krüptis*. Harperi saar, õudukaõhtul vahetult enne õudukat, kuues.” Taustal näeme siis noole teravikku ja vinnastamist ammul, inimese astumist silmusesse ja pea alaspidi rippuma jäämist, koridoris põgenevat naist, käte pesemist (kõrval verine käterätik), noore naise aukku kukkumist ja appi karjumist.

* Krüpt – kiriku maa-alune kabel või matusepaik.

Selle reklaamiga viitab siis TV6, et Keskerakonnal on olemas matusepaik (oma ohvritele).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga