Inno ja Irja Tähismaa kaaperdasid blogis Kadi Viljaku identiteedi

Möödunud aasta septembris tekkis internetis blogi innojairjavabaks.blogspot.com ja seal ilmusid koopiana tekstid blogist innojairja.blogspot.com. Nüüd kopeeritakse tekste uuele Kadi Viljak´u nimelisele kadiviljak.wordpress.com aadressile. See on inimese identiteedi varastamine!

Kui möödunud sügisel oli naljakas jälgida Kääbus Nina nime all esinenud tegelast, kes tahtis lihtsalt levitada edasi Inno ja Irja blogi tekste, siis praegune juhtum sarnaneb juba pahatahtlikkusega. Igal autoril on õigus oma loomingut levitada, seda ka varjunime alt (Kääbus Nina) aga see ei laiene teise teadaoleva inimese nime kaaperdamiseni. Kadi Viljak on vägagi isemõtlev inimene, tema ei vaja mingi Irene või Vincent´i kirjutisi, mis pealegi on varem ilmunud hoopis teisel aadressil. Miks ta peaks tegelema plagiaadiga? Samuti on kopeeritud mitme aasta sissekanded kuni viimase postituseni välja.

Juhtusin sellele eelnevale tänu wordpress.com uusi postitusi jälgides. Minus äratas tähelepanu suur hulk identse autoriga postitusi. Tavaliselt tehakse sissekandeid ikka üksikult. Siis hakkasin vaatama, et nimeosa on justkui tuttav. Kolmanda asjana panin tähele, et need pealkirjad on justkui varasemast tuttavad ühest teisest blogist (innojairja). Jah, loen uudisvoo vahendusel ka seda, sest mis teha kui seal avaldatud tekstid on pahad lugeda ja haisevad, kursis tuleb olla aga ka välikäimlate olukorraga.

wordpress.com töölaud aktiivsemate blogidega ja viimaste postitustega, kus esinevad vaid kadiviljak nimelised.
wordpress.com töölaud aktiivsemate blogidega ja viimaste postitustega, kus esinevad vaid kadiviljak nimelised.

Kui ma tegin selle lehekülje kadiviljak.wordpress.com lahti, siis avanes mulle üsna tuttav pilt. Üleval vasakul suurelt “Kohvik”, paremal pool “Demokraatia truu valvekoer – auh-auh!”, autorid Irene ja Vincent ning pikk nimekiri postitustest alates jaanuarist 2007. kuni oktoobrini 2010, mis viimaste osas kattuvad kohvikus kirjutatuga.

kadiviljak.wordpress.com oktoober 2009 postistused
kadiviljak.wordpress.com oktoober 2009 postistused

Siin on väljavõte innojairja.blogspot.com lehel avaldatust

sissekanded innojairja.blogspot.com blogis
sissekanded innojairja.blogspot.com blogis

Ning nüüd kadiviljak.wordpress.com lehel olev tekst

sissekanded kadiviljak.wordpress.com blogis
sissekanded kadiviljak.wordpress.com blogis

Mina näen, et loetelu teemadest ja tekst on kahel juhul identne. Ainus erinevus on aadressis. Millegi pärast ma ei usu, et Kadi Viljak sai kuidagi kõigi Irene ja Vincenti blogi postituste ekspordifaili blogspot.com lehelt ning importis selle endanimelesele lehele.

Kuid tulles tagasi Kääbus Nina isiku juurde, siis mina olin möödunud sügisel temaga ka kimpus.

Kääbus Nina nagu selle joonistas Irja Tähismaa septembris 2009. Aadress innojairjavabaks.blogspot.com
Kääbus Nina nagu selle joonistas Irja Tähismaa septembris 2009. Aadress innojairjavabaks.blogspot.com

Nimelt üsna kohe hakkasid nad seal blogis väitma, et mina olen see, kes nende postitusi dubleerib ja nende tekste levitab. Nad läksid isegi nii kaugele, et otsisid minu kümne aasta vanuse pildi ja üritasid sellest teha minu valimiskampaania osa, umbes nii, et hääletage Virgo Kruve poolt valimistel.

Tänu tehnilistele teadmistele õnnestus mul tuvastada, et osad Kääbus Nina sissekanded ilmusid esmalt aadressile innojairjavabaks.blogspot.com ja alles selle järel (ajaliselt kuni 30 minutit hiljem) aadressile innojairja.blogspot.com. Täpsemalt saab sellest lugeda möödunud aasta 19.septembri postitusest “Tuvastame blogi “Inno ja Irja vabaks” autori Kääbus Nina isiku”

Ootan põnevusega, et milliseid arenguid hakkab tegema kadiviljak.wordpress.com leht ja mida Vincent aka Inno Tähismaa ja Irene aka Irja Tähismaa seal edasi teevad. Minu blogi nad ei lugenud juba möödunud sügisel ja selle pärast kulus mitu päeva (täpsemalt 4) kuni see peegel innojairjavabaks.blogspot.com leht pandi kinni.

Ärge siis keegi neile vihjake, et me teame nende poolt Kadi Viljakule blogi tegemisest ja jälgime asjade arenguid. Mitte mingil juhul ärge sellele blogile viidake, sest wordpress.com sisaldab üsna head statistika osa ning nad näevad, kes on blogile linkinud. Selle pärast ei kasutanud ka mina selles postituses ühtegi linki peale oma blogile linkimise.

Panin selle postituse rubriiki “Reformierakond ja IRL salaliikmed” sest Vincent ja Irene on hakanud Reformierakonda kiitma. Seda ei saa neile pahaks panna. Inimene ikka muudab oma seisukohti 180 kraadi, eriti kui muutub sinu leivaisa.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga