Eesti domeeni vaidlustamine on 56 protsenti kallim kui Rootsi domeeni vaidlustamine

http://albums.rate.ee/1/3/0/1303796056.jpgVaatasin rootslaste .se domeeni vaidlustamiste lõive. Neil on samuti 1 või 3 liikmeline komisjon aga tasu on kuni 56 protsenti odavam kui meil.

Toon näite. Kui on vaidlustuse esitaja soovib 1 liikmelise vahekohtuga menetlust, siis eraisikust vaidlustajale maksab see 4000 SEK = 6880 EEK ja firmast vaidlustajale 5000 SEK = 8600 EEK. Meil teatavasti eraisikul ja firmal vahet ei tehta ning hind on käibemaksuga 10800 krooni.  Kui soovid 3 liiget, siis maksad üle 25 tuhande.   http://www.iis.se/en/domaner/atf/gor-en-ansokan/tvistlosare-och-kostnader

Seejuures Rootsi tasud sisaldasid juba käibemaksu ja firmana räägime siin mikro-firmast, kus on kuni 10 töötajat ja aastane käive kuni 18 miljonit SEK.  Kui oleks tegemist suurema firmaga, siis on summa 10 000 SEK.

Tuletage nüüd mulle meelde, mis on Eesti ja Rootsi palgavahe.  Mul on siin Euroopa Liiduga ühinemise eelsed andmed ja nende järgi Eesti tase oli  10 800 $ aastas keskmiselt inimese kohta ja Rootsil  22 200 $ ehk ligikaudu poole rohkem.

Pilt oli pärit rate.ee serverist ja inspireeritud Welcome to Estonia logost.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.