inimesedpoliitika

Tere Euro kalkulaator

Sain Eesti Vabariigilt 8,5 kroonise euro-kalkulaatori. Ümbrikust välja võttes tabas mind segadus, sest pihuraal keeldus pilti ette võtmast. Kui ükski nupp ei reageerinud, lugesin ka juhendit ja eemaldasin plastikust riba tagaküljelt patarei alt ja sain selle tööle. Üsna põnev, mul on nüüd valmisolek ühisraha tulekuks. Ainukene häda, et sellest ma ei saa sendigi võrra rikkamaks.

Tere Euro  on Rahandusministeeriumi registreeritud kaubamärk juba 2006. aastast. Kalkulaatori töökorda saamiseks tuleb tagaküljelt ära tõmmata plastikust riba, mille järel patarei hakkab voolu andma. Foto Virgo Kruve
Tere Euro on Rahandusministeeriumi registreeritud kaubamärk juba 2006. aastast. Kalkulaatori töökorda saamiseks tuleb tagaküljelt ära tõmmata plastikust riba, mille järel patarei hakkab voolu andma. Foto Virgo Kruve

Mulle kohe üldse ei meeldi Indrek Tarandi üleskutse saata need kalkulaatorid tagasi. Ma tegin väikse arvestuse ja leidsin, et Eesti rahval oleks odavam ja mainele kasulikum kutsuda Brüsselist tagasi Indrek Tarand, sest temale tehtavad palgakulud on suuremad kui see kalkulaator.

Arvestus: Indrek Tarand on maksumaksjale kulukam kui odav hiina kalkulaator.

Euroopa Parlamendi saadiku palk on 7500 € või 117 349,50 krooni kuus. Aastas makstakse Indrek Tarandile seega 12 x 117 349,5 = 1408194 ehk 1,4 miljonit krooni. Ametiperiood on 5 aastat ja seega 7040970 krooni ehk 7 miljonit krooni.

Hiinas toodetakse Eesti tarbeks 581 000 kalkulaatorit, mis läheb riigile maksma 4,7 miljonit krooni.

Järeldus. Indrek Tarand on maksumaksjale 2 340 970 krooni kallim kui eurokalkulaatorite projekt. Ta võiks edaspidi vaikida, siis paistaks ta targem välja. Näiteks Toomas Savi oli 5 aastat Brüsselis ja keegi ei kuulnud temast midagi.

Eelnev on muidugi teostumatu soov, sest Indrek Tarand unistab Eesti presidendiks saamisest (vanem poeg teostab isa soovi, sest Andres ei saanud presidendiks) ja EÜS aitab teda selles, et ta oleks inimestel pidevalt meeles ja saaks tulla järgmise aasta augustis värske ja puhanuna siia poliitilisse mudamülkasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga