Ühisraha euro on propaganda kurele halvasti mõjunud.

Avaldan võrdleva pildi Eestis levitatud ühisraha euro propaganda voldikust. Vasakul olev pilt on 2006. aasta suvest ja leheküljel 6. Parempoolne 2010. aasta novembrist ja voldiku esikaanest. Suurim erinevus on vahepeal pingutusest punni läinud kure pea ja silmad.

Kuidas euro Eestisse tuleb voldik vasakul (2006. aasta, lk 6.) ja paremal 2010. aasta novembris levitatud voldiku "Tere euro" esikaas mõnevõrra muudetud kure pildiga. Foto Virgo Kruve
Kuidas euro Eestisse tuleb voldik vasakul (2006. aasta, lk 6.) ja paremal 2010. aasta novembris levitatud voldiku "Tere euro" esikaas mõnevõrra muudetud kure pildiga. Foto Virgo Kruve

Minu meelest on vasakapoolne normaalne joonistus aga parempoolne hea karikatuur sellest, kuidas ansiplased ja laarikud pingutasid vaid Eesti kroonide likvideerimise nimel ja euro kasutusele võtmiseks. Voldikus ei ole avalikustatud joonistuste autorit ja võib juhtuda, et 4 aasta jooksul oli seda vahetatud ning selle tõttu oli vaja tellida uued joonistused, mis oleksid varasematest mõnevõrra erinevad.

Raha ei tee kedagi rikkamaks. Ta on kõigest majandustehingute lihtsustaja. Rahal oli väärtus kuni selle ajani, mil ta sisaldas väärismetalle. Tänapäeva paberraha on väärt ainult selle trükkimise ja turvaelementide väärtust ning virtuaalse pangas oleva raha väärtus on vaid elektronide maksumus.

Mina olen tegelikult euro pooldaja, sest mulle meeldib suure Euroopa mõte ja lihtsam majandustegevus teiste riikidega. Euro teeks minu elu ilmselt lihtsamaks aga samas paljastaks kuivõrd vaeselt mina ja meie kõik siin tegelikult elame. Kasvõi võrdlus Soomlastega hakkab 1. jaanuarist 2011 olema ihualasti, sest kaupade ja teenuste hinnad ning palgad on kummalgi pool Soome lahte samas vääringus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga