Uudiseid Hispaaniast

Hispaania töötus langes III kvartalis esmakordselt viimase 3 aasta jooksul. Hetkel on 4 110 294 registreeritud töötut. Hispaania valitsuse kava privatiseerida osa Madridi lennuvälja juhtimisest on kutsunud esile ametiühingute vastuseisu ja kavandatakse streike jõulude ajaks. Samuti on kavas erastada riiklik lotofirma, et saadavate tuludega vähendada riigi eelarve puudujääki.

Wikileaks on teemaks ajalehtedes kus käsitletakse 2006. kuni 2008. aasta perioodist Hispaania tookordse asepeaministri sõnu, et Hispaania ei sekku CIA erakorraliste väljaandmiste lendudesse (terrorismis kahtlustatavate transiitimisel) ja lubasid teemat võimalikult kaua meedias kajastamise eest hoida.

Omamoodi huvitav kuulamine oli ka ämblike teemaline, kus käsitleti uusimaid geneetika pakutud uurimismeetodeid. Näiteks selgus, et ühe liigi emased ämblikud, kes sõid putukate asemel oma liigi isaseid, said rohkem järglasi.  Samuti olid need suuremad ja tugevamad kui “traditsioonilise” toidu juurde jäänud emadel. Varasemates uuringutes arvati, et isased käituvad omamoodi altruistlikult, oma järglaste paremates huvides. Selles uuringus aga leiti, et nad oli mitte midagi kahtlustavad ohvrid, kes lihtsalt langesid seksuaalse kannibalismi ohvriks. Samuti suurenes isase söömise tõenäosus kui eelnevalt oli juba teise isasega geneetilist materjali vahetatud. Lugu lõppes kelmikalt: “Kui sinu tüdruksõber nimetab sind vastupandamatuks, siis vaata ette, ta ei pruugi mõelda seda, mis sina.”

Saadet saab kuulata siit aadressilt:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga