Klikimeedia ärimudel…

oli üks märksõnadest, millega täna siia blogisse tuldi. Ma arvan, et sellist asja ei eksisteeri, sest 90 % interneti äridest on kas 1) lõpetanud mõne aasta jooksul ilma kasumisse jõudmata või 2) toetab nende äri mõni kõrvaltegevus. Selle 10 % edukate hulka võib lugeda internetis domeenide registreeria, bännerite vahendajad ja spam kirjade postitamise teenuse vahendajad. Ajakirjandus ilmselt klikimeedia ajastul ka transformeerub ja hägustub piir selgelt ajakirjandusliku ja tasutud tekstide vahel.

Näiteks internetis on üsna sagedane turu jaotumine liidrile 70 %, teisel kohal olijale 20 % ja ülejäänud 10 protsenti jagavad siis ülejäänud üksikud või sajad firmad. Tavalises maailmas on see jaotus võrdsem kui näiteks 3-4 suurimat on omavahel ära jaganud 70 % turust ja ülejäänust jagub paari protsendi kaupa veel paljudele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga