Kas oled näinud 3D filmi?

[polldaddy poll=4294101]

Mina ei ole näinud ühtegi 3D filmi aga mõtlesin küsida oma lugejate käest selle kohta. See eelnev tähendas, et mul on nägemata näiteks “Avatar” (selle aasta tulusamaid filme) ja tõesti, ma ei tunne selle pärast ennast kriipsugi võrra puudutatuna.

Sellel aastal müüakse 3D toega miljoneid telekaid aga nende turuosa oli ikkagi vaid 2 protsenti ja see tähendab, et 98 % olid endiselt “tavalised” televiisorid. Näiteks Saksamaa tarbija saab tavalise televiisori kätte keskmiselt 680 €-ga, kuid 3D tehnoloogia eest tuli maksta 2000 eurot. See on umbes 2/3 rohkem. Sellest saab lugeda: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5969133,00.html

Ma arvan, et inimesed ei näe sedavõrd suurt vahet 2D ja 3D tehnoloogias ning eelistavad pigem massitarbe kaupa võimalikult soodsa hinnaga.

Ennustan, et järgmisel aastal on vaimustus üle läinud ja 3D tehnoloogia hakkab samamoodi vaibuma nagu juhtus blue-ray plaatidega. Minul näiteks ei ole ka selle mängijat ega isegi ei unista sellest. Kes ikka hakkab soetama üha uusi tehnilisi platvorme kui võidukäiku teeb hoopis IPTV ehk üle veebi filmide laenutamine ja teleprogrammi vaatamine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga