inimesedReformierakond ja IRL salaliikmed

Pole ju saladus, et Eerik-Niiles Kross on IRL-i mõjuagent kapogate skandaalis

Eesti luurega lähedalt seotud ja Mart Laari lähikondsete sekka kuuluv Eerik-Niiles Kross ei ole oma kirjanikust isale uhkust toonud. Ta osales Edgar Savisaare pildi pihta tulistamises, aitas üle piiri FBI poolt tagaotsitava Antonio Angotti siin Eesti Raudtee erastamispettuse korraldamiseks, remontis riigi rahade eest oma suvilat, nõustas agressor Gruusiat pärast edutut katset Lõuna-Osseetia ja Abhaasia okupeerimiseks, puutus lähedalt kokku (või isegi osales) Arctic Sea laeva kaaperdamise ette võtnud mehega.

SLÕhtulehe teade 7. veebruar 2008 lehest, et Erik-Niiles Kross saab Toomas Hendrik Ilvese käest ordeni.
SLÕhtulehe teade 7. veebruar 2008 lehest, et Erik-Niiles Kross saab Toomas Hendrik Ilvese käest ordeni.

Pole üldse üllatav, et selline seaduste ja õigusrikkumiste piiril olev poisike väljendab Eesti Päevalehes ilmunud sõnades vastumeelsust Savisaare vastu, kes oli umbes 15 aastat tagasi siseminister. Äkki oli neil isegi kokkupuuteid ja järgnevat tuleb pidada selle väljenduseks.

“Pigem on Savisaar lihtsalt venemeelne kaabakas, see pole ju mingi saladus! Mõjuagent oleks ta siis, kui ta oleks salaja venemeelne,” selgitab Kross termini tähendust.

http://www.epl.ee/artikkel/589365

Kapogate (http://www.postimees.ee/?id=358114 ) pole mitte ainult meedia loodud valimiste vahevaatus, vaid võimalus ka isikliku kibestumise väljendamiseks.

Öeldakse, et vanemaid ei saa valida aga igaüks saab valida, kas ta on siin elus hea või kurja poolel. Mina ei usu, et Savisaare pilti tulistanud ja tema vihkamisest läbi imbunud inimene võiks anda õiglaseid kommentaare toimuvale. Pigem on ta osa jõustruktuuride kätega korraldatavast poliitilisest rünnakust opositsiooni vastu.

Kross oli seotud Arctic Sea laeva kaaperdajaga

Eile tuli ka teade, et Arhangelskis toimuval Arctic Sea laeva kaaperdamise kohtuprotsessil tunnistasid 5 kahtlusalust ennast osaliselt süüdi ja 1 võttis omaks kõik süüdistused. Süüdistuseks oli laeva Arctic Sea kaaperdamine lunaraha nõudmiseks. Süüdistatavad ähvardasid relvadega korduvalt laeva meeskonda ja helistasid lunaraha nõudega laeva omanikule ning kindlustusfirmale.

“Five defendants pleaded partially guilty, and one pleaded guilty to all the charges,” a court spokeswoman said.

It named them as Alexei Andryushin, Dmitry Bartenev, Alexei Buleyev, Igor Borisov, Vitalijs Lepins and Yevgeny Mironov.

It said three of them were “without citizenship”, while the others included a Russian, a Latvian and an Estonian.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12069727

Kuulsusrikas hetk Eesti ja Läti jaoks, sest meil on nüüd ka oma piraadid ja IRL-i liige Tarmo Kõuts ei peakski laevakaitse meeskonda saatma piraatide vastu võitlema Somaalia rannikule Adeni lahte. Seda saaks teha märksa lähemal, näiteks Läänemerel.

Mis puudutab pealkirjas kasutatud sõna mõjuagent, siis minul oleks raskem nimetada Keskerakonna ja Savisaare suhtes vähem neutraalset arvamusliidrit kui seda on endine luurekoordinaator Eerik Niiles Kross. Lähenevate valimiste eel on selgelt ees kaks liberaalset parteid ja kolmandal kohal oleva IRL-i huvides on kahjustada neist seda, kes oleks koalitsioonis ebameeldivam, seega siis Keskerakonda.

2 thoughts on “Pole ju saladus, et Eerik-Niiles Kross on IRL-i mõjuagent kapogate skandaalis

  • I think he’s guilty – face the charges

    Reply
  • Andekas teeb ka tolmust raha?

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga