Või siis selline tasakaalus ajakirjandus?

Kindlasti olete kuulnud jutte, et ajakirjandus on selle tegijate ning valitsusliidu poliitikute meelest tasakaalus ja opositsiooni arvates tasakaalust väljas. Järgnevalt näide ajalehe Järva Teataja arvamuse rubriigist, kus mina leidsin 10 artiklit IRL-i ja Reformierakonna inimestelt ning 5 artiklit Keskerakonna ja SDE liikmetelt. Peale selle veel üks parteitu.

järva teataja arvamuse rubriigis Kaia Iva 5artiklit
järva teataja arvamuse rubriigis Kaia Iva 5artiklit

Toon välja autorid artiklite arvu järgi.

5 Kaia Iva, riigikogu liige, Isamaa ja Res Publica Liit

2 Tõnis Kõiv, riigikogu liige, Reformierakond

1 Tiina Oraste, Järva maavanem (IRL)

1 Tarmo Alt, Paide linnavolikogu liige, Reformierakond

1 Janno Lehemets, Paide linnavolikogu liige, Reformierakond

Opositsiooni inimesed.

3 Arvo Sarapuu, keskerakond, riigikogu

2 Jaanus Marrandi, sotsiaaldemokraat, riigikogu liige

1 Jaan Kundla, parteitu riigikogu liige

Kokkuvõttes siis suhe 2/3 valitsuse inimestele ja 1/3 opositsioonile. Võime vist rahul olla, et opositsioonil üldse lastakse midagi kirjutada. Muidugi toimetus ei saa päris ajalehte Tribüün ka tegema hakata, sest siis ilmselt peale IRL-i liikmete ja valijate seda keegi ei telliks ega ostaks.

Kui ajalehed ja toimetused tahavad lugejaid säilitada, siis paarile erakonnale panustades see küll ei õnnestu. Olen juba varem kirjutanud, et jätsin kasutamata EPL-i soodustellimuse (2 krooni eksemplar) ja Äripäeva pakkumist isegi ei vaenud kuulama, sest need väljaanded on minu jaoks antipaatsete erakondade hääletorud ja neile raha andes toetaksin justkui endale pori pähe valamist.

Vaata lisaks eelnevaga teemaga seoses:
“Ajalehe tellimine on töökohtade säilitamine”
https://www.virgokruve.eu/2010/12/16/ajalehe-tellimine
-on-tookohtade-sailitamine/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga