blogid ja internetteesti meediainimesed

Ma rohkem ei kommenteeri…

… sellel aastal EPL-i artikleid. Kehtestasin endale vabatahtliku keelu, sest eile sai täis 777 kommentaari ja seda on 12 kuu kohta piisavalt. Pean väikse murega tunnistama, et olin ülekaalukalt suurim lobiseja selle konservatiivide ajalehe kommentaariumis. Suutsin teisel kohal olijat ületada 120 arvamusega, kolmandat kohta 135 arvamusega ja neljandat  272 arvamusega, viiendat 350 arvamusega. Kaheksandal kohal olev Jaanus Teder kirjutas täpselt poole vähem ehk 388 arvamust (vahe 389).

Enda vabanduseks ütlen, et ma ei trollinud ega pläranud tühja (mingi auhinna loosimiseks), vaid kirjutasin üsna samas rütmis nii aasta alguses kui kampaaniate ajal ja aasta lõpus.

Kümnendal kohal olija kirjutas 342 arvamust, mis on isegi vähem kui kommentaar päevas.

Ma järeldan taolisest arvajate esikümne suurest vahest ainult seda, et väga vähesed inimesed julgevad artikleid oma nime all kommenteerida. Siin ei aita isegi kampaaniad, mille mõju lõppeb suhteliselt kohe pärast tähtaja kukkumist.

Peaks eraldi küsima, et milleks üldse ajalehele kommentaarid kui need on autori tuvastamise tõttu karmimalt kontrollitud kui näiteks arvamusartikkel, mille autorid ei pea enne saatmist ennast panga või ID-kaardi vahendusel identifitseerima.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga