Riina Vändre leevendab IRL-i poliitika tagajärgi

Täna on Oleviste kirikus kodutute ja vähekindlustatud inimeste pidu. Enne jõule oli saunapäev ja täna jagatakse kingitusi. Kuulsin hommikul raadiost, et seekord loodetakse olla piisava arvu toidupakkidega varustatud. Eelmisel aastal oli 400 pakki aga läbi käis 600 peret ja kõigile ei jätkunud.

Halleluuja! Isamaa ja Res Publica liidu poliitilised (väär)otsused on viinud rekordilise arvu töötute ja oma kodu kaotanuteni ja nende ridades on üks vapper naine Riina Vändre, kes judeo-kristliku sümboli taha peitunult riisub siis inimeste jäänused tänavatelt kirikusse kokku ja üritab nende katkisi hingi salvida ristiusu propagandaga.

Riina Vändre jõuab palju. Lisaks IRL-i poliitika hammasrataste vahele jäänute saunapäevade ja supiköögi kõrval nõustab ta ka kaitseministrit, et klaasist ristisammas ikka valijatele õnnestumisena tunduks. Kaader 19. veebruari Terevisioon
Riina Vändre jõuab palju. Lisaks IRL-i poliitika hammasrataste vahele jäänute saunapäevade ja supiköögi kõrval nõustab ta ka kaitseministrit, et klaasist ristisammas ikka valijatele õnnestumisena tunduks. Kaader 19. veebruari Terevisioon

Ilmselt selline ongi konservatiivide lähenemine inimeste elule. Kes on nõrgem ja ei jõua oravarattas joosta ning kukub sealt välja (kaotab töö, kodu, pere), siis selle korjab üles üks hoolitsust näitlev IRL-i liige. Ilmselt see ongi silmakirjalikkus, et probleemi põhjustaja ja leevendaja suudavad jagada ühte maailmavaadet.

Toon võrdluse Soome kohta. Sealt tuli uudis, et toimetuleku toetust saavate inimeste arv on langenud alates 2003. aastast 18 protsenti ja eelmisel aastal oli veerand (24 % või 600 000 peret) kõigist leibkondadest.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/12/toimeentulovaikeuksissa
_olevien_maara_vahenee_2250094.html

Eesti kohta peaks meenutama, et alates 2007. aastast ei ole enam arvestatud toidukorvi minimaalset maksumust ja toetusi on arvestatud sealt edasi ilma tegelikke hinnatõuse arvestamata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga