Firmade tulumaksust

USA-s on tekkinud seadusandjatele tugev surve vähendada korporatsioonide tulumaksu määra. Väidetakse, et praegune protsent on teistega võrreldes liiga kõrge. Vaadake järgnevat tabelit OECD riikide korporatiivse tulumaksu kohta.

Firmade tulumaksud erinevates riikides. Kaader Bloomberg 28. detsember
Firmade tulumaksud erinevates riikides. Kaader Bloomberg 28. detsember

Samuti tuli selles loos teade, et järgmisel aastal kärbib Jaapan korporatsioonide tulumaksu 5 protsendi võrra.

Tõe huvides tuleks välja tuua USA kohta veel üks teine korporatiivse tulumaksu number – 26,5 %. See on keskmine tegelikult makstav tulumaksu protsent, sest firmadel on võimalus saada erinevate nimetuste all tulumaksule vähendusi ja soodustusi. Isegi sellele vaatamata, et keskmiselt makstakse vähem kui Jaapanis, Prantsusmaal, Saksamaal ja Suurbritannias, räägib huvigrupp maksu vähendamisest.

Eesti sellel teemal eriti kaasa rääkida ei saa, sest meil on tulumaks sisuliselt 0, sest nii palju haridust on raamatupidajal ja ettevõtjatel küll, et kulutusi investeeringutena näidata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga