eesti meediainimesedtelevisioon

“Salatoimikud” 28 aastat hiljem

Minu tugevaimad mälestused möödunud sajandi seriaalidest on “Twin Peaks” ja “Salatoimikud.” Eriti see viimane, mis jookseb umbes kolmandat korda nüüd TV6 pealt. See 1992. aastal alanud seriaal oli usutav veel kümmekond aastat tagasi aga praegusel ajal on meie hirmud muutunud ja tekitab pigem nostalgiat ning mõjub naljakana.

Näiteks esimesel hooajal näidati seal ühte tapjat, kelle silmad muutusid ohtu kuulutavalt roheliseks kui ta kavatses oma ohvril maksa ära süüa. Pärast seriaali SG-1, kus kõige halvematel tegelastel silmad helendasidki, pole see enam midagi õudset või hirmutavat.

28. detsembri seriaalis Salatoimikud oli vist alles 2. hooaeg ja siin Krycek täiesti tavaline inimene.
28. detsembri seriaalis Salatoimikud oli vist alles 2. hooaeg ja siin on FBI agent Krycek täiesti tavaline inimene.

2001. või 2002. aastal juhtusin nägema Soome pealt mingit Salatoimikute osa, mis mulle mällu sööbis. Seal oli agent Krycek üle võetud tulnukate eluvormi poolt, mis sarnanes paksule masuudile, suutis inimeste kehade vahel liikuda ja tema olemasolust andsid tunnistust mustaks värvunud silmad. Üsna seriaali lõpus nägi vaataja siis maa-aluses kambris kolmnurga kujulist ufot, selle peale roninud Krycekit ja kuidas tema silmadest voolas see paks must masuut jugadena välja ning imbus ufo sisse. Viimased kaadrid olid jälle inimeseks saanud Krycekist tagumas vastu raudust ja väiksest aknast paistvat meeleheidet, et “ärge jätke mind siia.” Ilmselt nüüd vaadates paneks see mind pigem muigama.

Selle tõttu ma ei mõistagi, et miks näidatakse 28 aasta tagust seriaali nüüd tasulises levis olevas telekanalis. Samuti on meil kõigil ära nähtud Simpsonid ja Futurama ja muud seriaalid, millega nad sisustavad iga tööpäeva õhtul oma tippaega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga