Kilekott muutub Itaalias defitsiitseks

2011. aastast alates on Itaalias kilekottide kasutamisel piirangud. Kaubandus tohib müüa või jagada vaid biolagunevaid kotte. Nende soojas kliimas ei tohiks see suur muutus olla aga mulle on kusagilt meelde jäänud, et need kilekotid ei kannata külma ja muutuvad rabedaks ning meie kliimas tuleb leida teised alternatiivid. Näiteks riidest või paberist poekotid.

Vaatasin huviga müüjat, kes tutvustas riidest kottide väljapanekut.

Itaalia müüja näitab riidest ja paberist kotte, mis hakkava asendama kilekotte. Kaader BBC
Itaalia müüja näitab riidest ja paberist kotte, mis hakkava asendama kilekotte. Kaader BBC

Neil olid seal ka papist kokkuvolditavad karbid, mida ma meil pole nägema juhtunud aga mis oleks ka omamoodi ökoloogiline lahendus. Näiteks Kehra paberivabrik pidi tänapäeval tegema suures osas just pakkematerjale. Neile oleks poekarpide tegemine ka ilmselt jõukohane.

Võin öelda, et mina olen juba 2 aasta jagu kasutanud riidest kotti, sest see tuleb ka rahaliselt soodsam. Kuigi sain selle tasuta (tal on reklaamid peal), siis 1,5 või 2 krooni kaupa teenib ta oma hinna hiljemalt 1 kuuga tagasi. Vaesemate inimeste jaoks võib see iga kord uue kilekoti võtmine ollagi omamoodi tarbimiskire väljendus, et ma saan millegi peale ka raisata ega loe kroone (eurosente).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga