inimesedmajandustoidutööstus

Järjekordne toiduahela mürgistus dioksiinidega

Toit on muutunud tööstusliku tootmise objektiks ja selle kasumite maksimeerimiseks on lubatud kõik vahendid. Viimane teade Saksamaal saastunud linnusöödast oli ootuspärane.

Meenutame varasemaid uudiseid dioksiinide leidmisest Läänemere kaladest või Iirimaa sealihast. Samuti Hiinas piimapulbri sisse melamiini (plastiku koostisosa) teadlikust lisamisest. Niikaua kui toidu tootja on rohkem huvitatud oma toote ära müümisest kui selle tarbija tervisest, ei hakka olukord paranema.

The hazardous chemical dioxin, linked to the development of cancer in humans, was discovered in eggs and poultry in several German states last week. It is believed to have been introduced in animal feed contaminated with industrial fats.

Up to 3,000 tons of an animal feed additive were found to contain traces of dioxin, according to a report from the German Agriculture Ministry

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14752483,00.html

Lühike tõlge sellele viidatud tekstile: inimestel vähki tekitav keemiline dioksiin leiti kanamunadest ja lihast mitmel Saksamaa liidumaal. Usutakse, et see sattus loomade toidu sisse tööstuslike õlidega saastumise järel. Dioksiini jälgedega loomasööta on leitud 3000 tonni.

Kokku võis dioksiiniga olla saastatud kuni 150 000 tonni sööta. Skandaali tulemusel on suletud 1000 linnufarmi ja 8000 kana tapetud.

Saastatud kanamunad (136 000) on jõudnud Hollandisse, kuhu neid eksporditi detsembris.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga