eesti meediainimesedtelevisioon

Olev Kenk leidis metsas kesikuid toitva reformierakondlase

Nõukogude ajal oli oluline oskus lugeda ajalehe ridade vahelt või televisiooni saadetes rääkimata jäetud teemadest. Me arvame, et Eesti Vabariigis pole seda oskust enam vaja aga mulle tundub, et selle olemasolu on endiselt vajalik.

Olev Kenk on praegu eriti reformierakondliku ringhäälingu ehk ERR-i korrespondent Kesk-Eestis. Eile oli “Aktuaalses Kaameras” temalt lugu, mis rääkis Reformierakonda kuuluvast jahimehest Aleksander Reinla´st, kes viis lausa traktoriga metsas elavatele kesikutele süüa. Eesti poliitilises kõnepruugis on kesik kasutusel ühe teise liberaalse erakonna liikmete sõimusõnana aga ÕS-i ja eesti keeles oleva tähenduse järgi on kohane nimetada eelmise aasta metssea põrsaid samuti kesikuteks. Võimalik, et põllumajanduses on kesikut defineeritud veelgi kitsamalt aga mina tean, et see on lihtsalt noor nuumsiga, millega sildistatakse poliitilise liikumise liikmeid alates 2002. aastast. Miks nimetasin just sellise ajapiiri?Sest sellel ajal olin seotud ühe nädalalehe internetis kättesaadavaks tegemisega ja sellel ajal oli tulnud just kommenteeritav versioon ning mäletan, et seal üritati sõna algset tähendust kommenteerijatele meelde tuletada. See oli Res Publica tulemise aeg, kes vajas enda nähtavaks tegemiseks ka kõigi teiste halvustamist ja siltide “kesik” kleepimine oli selleks sobiv. Kui tahate teada, kes nimetavad inimesi sigadeks, siis suure tõenäosusega on need konkureeriva erakonna palgal olevad tatipritsid.

reformikas aleksander reinla toidab metsikut kesikut. Kaader Aktuaalne Kaamera 13. jaanuar 2011
reformikas aleksander reinla toidab metsikut kesikut. Kaader Aktuaalne Kaamera 13. jaanuar 2011

Seejuures on näljased kesikud valmis ennast ka kõrva tagant sügada laskma, sest ligi meetrine lumi on teinud toidu otsimise ülimalt raskeks ja nälg sunnib neid taluma inimese lähedust.

Kaldusin eelnevaga natuke teemast kõrvale ja tulen tähtsaima juurde tagasi. Mina näen selles eilses ERR-i loos mõõdukat nalja, sest reformikas ei toidaks keskerakondlasi aga reformikast jahimees võib metsas kesikuid küll toita, sest jahimehena kavatseb ta neid ilmselt küttida, veristada ja toiduks tarvitada. See oleks ka huvitav mõttekonstruktsioon, kuidas reformierakondlane sööb kesikut, ühed liberaalid mõlemad.

Loomulikult ei saanud 2004. aastani Isamaaliitu kuulunud Olev Kenk, kes peatoimetas nende partei ajalehte Tribüün, läheneda ajakirjanduslikule materjalile eelpool toodud mõttekonstruktsiooni järgselt ehk reformierakondlane toidab kesikuida. Selle asemel võeti loo sisuks üks valgete lappidega metssiga, mis olevat albiino. Mina teadsin, et albiino tähendab ikka üleni valget, mitte lihtsalt valgeid laike, sest inimeste seas liigub ka suurte nahalaikudega inimesi (nahavähk melanoom peaks olema põhjuseks) aga neid me ei nimeta ju albiinodeks.

Eilsetes uudistes oli juttu ühest teisest albiino loomast, kes olevat pealegi veel ka kõõrdsilmne. Ma kohe mõtlen, kas veel madalamale uudiskünnisele ongi võimalik langeda.

Vaata videoklippi
Järvamaa metsas elab pooltaltsas albiinosiga http://uudised.err.ee/external/iframeplayer/etv24iframe_uudised.php?playmode=startvideo&vid=38589

Täpsuse huvides olgu siiski mainitud, et selles videos jäädi poliitiliselt korrektseks ning kordagi ei mainitud sõnu reformierakondlane või kesik.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga