poliitika

Aitab tööpuudusest! Töötukassa avas 2 miljonilise lehekülje

Euroopa Liidu abiraha on nii palju, et see lihtsalt tuleb ära raisata. Näiteks täna avas Töötukassa, mida juhib so(r)ts Meelis Paavel, internetis iseteeninduse töötutele ja tööandjatele. Leht vahendab tööpakkumisi ja maksis üle 2 miljoni krooni. Täpsemalt 130 380 eurot (2 040 000 krooni).

Praegu saavad kõik huvilised otsida ja vaadata töötukassale vahendada usaldatud avalikke tööpakkumisi. ID-kaardi või mobiil-ID-ga sisse loginud kasutajad saavad luua oma CV, kandideerida tööpakkumistele, hallata enda töösoove, vaadata töötukassale esitatud avaldusi ja nende kohta tehtud otsuseid ning teavitada töötukassat enda andmete muutumisest või tööleidmisest.

ID-kaardi või mobiil-ID-ga sisse loginud tööandjad saavad lisada ja hallata enda ettevõtte tööpakkumisi, otsida sobivaid kandidaate iseteeninduskeskkonna kasutajate hulgast, hallata kandideerinud tööotsijate infot. Lisaks on võimalik taotleda koondamishüvitist.

Lähiajal saavad tööotsijad võimaluse broneerida vastuvõtuaega töötukassa nõustaja juurde, samuti esitada avaldusi (töötutoetus, töötuskindlustus, ettevõtluse alustamise toetus.

http://www.tootukassa.ee/index.php?id=14534

Professor Aadu Must on valimisplakatil saanud endale EMT registreerimisel oleva kaubamärgi ehk Simpel´i naeratavad huuled. Foto Tartust Pikalt tänavalt Virgo Kruve
Professor Aadu Must on valimisplakatil saanud endale EMT registreerimisel oleva kaubamärgi ehk Simpel´i naeratavad huuled. Foto Tartust Pikalt tänavalt Virgo Kruve

Minul on kaks küsimust. Miks maksab töökuulutusi vahendav lehekülg sedavõrd palju? Ma isegi ei mäleta, mitu aastat on CV Online ja CV Keskus ning nende kloonid internetis eksisteerinud. Jääb mulje, et ametnikud mõtlesid: “me avaldame oma kuulutusi nende lehtedel aga äkki teeksime omale ka sellise portaali, sest siis me oleme vinged ja Euroopa annab raha kühvliga.”

Teiseks aga tahan hüüda, et miks alles nüüd? Nagu me kõik mäletame, siis 2010. aasta märtsis pidi algama ju registreeritud töötute arvu alanemine ja seega tulla 10 kuud hiljem välja töökohtade vahendamise lahendusega on pehmelt öeldes ikka väga pikk reageerimise aeg.

Vaatasin kalendrist ja sain selgeks, miks oli avamine täna. Nimelt 31. jaanuar on nimepäev – Meelis´el (Paavel). Ametnikud tegid kingituse oma peadirektorile!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga