poliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Laarikute uus parteifilm valmib Jaan Kolbergi Stuudios Navona

Eilses Postimehes oli artikkel ühest filmide tegijast, kes palus saata 1988. aasta sündmusi puudutavaid fotosid ja videosid, et kasutada neid taasiseisvumise 20. aastapäevale pühendatud filmis. Tegemist on IRL-i propagandistiga. Selgitan lähemalt.

Olles ära näinud Stuudio Navona ja Jaan Kolbergi (IRL-i liige) parteifilmi “Rahva vabadus” (ETV 2. aprill 2010), siis võib juba ennustada, kelle ajalugu seal filmis kajastatakse. Sisuliselt vaikitakse maha Rahvarinne ja sõna saavad laarikud ning Kodanike Komitee inimesed.

Selles eelmises 1988. aasta sündmustest rääkivas filmis intervjueeris parteilane Kolberg järgmisi Isamaa ja Res Publica liidu liikmeid (võimalik, et neid oli ka rohkem):
Rein Kilk, Mart Laar, Lagle Parek, Jüri Adams, Trivimi Velliste, Mari-Ann Kelam, Tunne Kelam, Kaido Kama, Pilve Elvi Kuum, Tõnu Simson, Sergei Zonov, Kalle Jürgenson, Vardo Rumessen, Hain Rebas,  Aare Hõrn, Vello Salum, Vello Lõvi, Epp Kärvet, Aivar Koger, Helju Kalam, Jaan Kolberg (ise). Sõna said ka Mõõdukates olnud Liia Hänni, Enn Tarto ja president Ilves.
Seda eelmist rahastati KÜSKi abil ja tundub, et taaskord on sealt rahasid eraldatud.

Nende eelpool nimetatute kõrval oli episoodilises rollis Illar Hallaste (reformikas) ja 3 parteitut inimest. Nagu näete sellest IRL-i liikmete nimekirjast, siis nad mitte ei olnud seal valdavalt intervjueeritud ja kaadris, vaid nad domineerisidki seda filmi.

Filmist ja projektist saab lugeda http://www.epl.ee/artikkel/592127

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga