Valimiste hea tava on politiseeritud kampaaniavahend

2009. aasta kevadel sõlmiti EMSL-i eestvedamisel niinimetatud valimiste hea tava lepe. Sellega liitusid kõik suuremad erakonnad peale Keskerakonna. Ometigi võime tagantjärgi öelda, et leppega liitunud Reformierakond kasutas ikkagi konkurente halvustavaid reklaame ja pääses sellest ilma ühegi kriitikata.

Reformierakond kasutas 2009. aasta valimiskampaanias konkurendi halvustamist. Hea valimistava järgijad ei teinud selle kohta ühtegi reageeringut. Järelikult, valimistava on vaid poliitilise kampaania vahend, mida kasutada Keskerakonna vastu. Pöörake tähelepanu kaubamärgina registreeritud K sümboli kasutamisele. Hiljem oli reklaamides lihtsalt roheline K. Kaader Reformierakonna telereklaamist.
Reformierakond kasutas 2009. aasta valimiskampaanias konkurendi halvustamist. Hea valimistava järgijad ei teinud selle kohta ühtegi reageeringut. Järelikult, valimistava on vaid poliitilise kampaania vahend, mida kasutada Keskerakonna vastu. Pöörake tähelepanu kaubamärgina registreeritud K sümboli kasutamisele. Hiljem oli reklaamides lihtsalt roheline K. Kaader Reformierakonna telereklaamist.

Mulle ei meeldi sellised justkui neutraalsuse fassaadi varjus toimuvad konkurendi halvustamised. Näiteks ERR teeb nüüd lausa artikleid sellest poliitiliste tehnoloogiate hulka kuuluvast relvast. Pole ka imestada kui üks sealne arvaja on Daniel Varik.

Eriti reformierakondliku ringhäälingu (ERR) kajastuses on valimistava suurimat rikkumist ette heidetud Keskerakonnale, kes ei olegi selle leppega liitunud. Asja absurdsust näitab see kui suvaline naine/mees tänaval tuleb teid süüdistama abielu rikkumises, sest ametlikult te ei ole abielus aga talle tundub, et olete ja peaksite selle tõttu käituma tema kehtestatud reeglite kohaselt.
Eriti reformierakondliku ringhäälingu (ERR) kajastuses on valimistava suurimat rikkumist ette heidetud Keskerakonnale, kes ei olegi selle leppega liitunud. Asja absurdsust näitab see kui suvaline naine/mees tänaval tuleb teid süüdistama abielu rikkumises, sest ametlikult te ei ole abielus aga ilmselt isegi ei tunne teda kuid talle tundub, et olete ja peaksite selle tõttu käituma tema kehtestatud reeglite kohaselt.

Valimistava “autahvli” tipus on sel nädalal Keskerakond
http://uudised.err.ee/index.php?06223516

Veelkord, miks ei kajastu hea valimistava rikkujate seas ainult selle leppega liitujad?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga