See valitsusliit võttis ära õppelaenu intresside hüvitamise

Täna oli esimene päev 2010. aasta tulusid deklareerida. Võrreldes aasta varasemaga, ei saa nüüd enam mitut maksusoodustust, sest Andrus Ansipi valitsus lõpetas selle ära.

Näiteks ei saa tulumaksu tagasi õppelaenu intressidelt. Majanduskriis on nii sügav, et tuleb kokku hoida ka X miljonit õppelaenu tagastamise intressidelt ja samal ajal lubada televisioonis Jaak Aaviksoo (IRL-i kaitseminister) tasuta kõrgharidust (mille eest vastutab IRL-i Tõnis Lukas).

Samuti rünnatakse ametiühinguid, sest nad on tülikad kapitalistidele, isegi oma algeliste streikidega. Eelmise aasta ametiühingute sissemakseid ja liikmemakse ei saa enam samuti tulumaksuvaba tulu hulka arvestada.

Kolmandana kaotati ära tulumaksu tagastus erakondadele tehtud annetuste pealt. See tähendab, et edaspidi ei tea annetaja, kas tema raha ikka jõudis erakonnani. Ma tõin 9. veebruari artiklis IRL-i annetuse kohta näite, et seda ei kajastatud erakonna aruannetes aga erakonnale jõudmist tõestas ainult maksuametist saadud tulumaksu tagastus. Edaspidi pole seda kontrollimise võimalust ja võidakse öelda, et erakond polegi sellel kontol mingit annetust saanud.

See on ka huvitav, et IRL-i annetuste ühiskassa teemale ei järgnenud mingisugust reageeringut.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga