Süüria demokratiseerimine

Süüria valitsus astus tagasi, riigi juhtimine läks president Bashar al-Assad´i kätte. Ligi pool sajandit on riigis kehtinud eriolukord ja enesekindla presidendi poolt ei tulnud läänes oodatud teadet, et võimu haaret lõdvendatakse.

Euronews näitas lugu http://www.euronews.net/2011/03/31/
us-dismisses-assad-s-conspiracy-theory-speech/ , kus president pidas kõne oma juubeldavatele pooldajatele (riigi eliit ja keskklass), kus nägi siseriikliku olukorra destabiliseerijatena välisriikide tegevust. Pole ka imestada, et selle peale võttis sõna USA välisministeeriumi kõneisik ja teatas, justkui “vandenõude teooriad on kergem viis kui vastata reformide üleskutsetele”. Ma ei tea, millistest reformidest on puudus aga suhtun juba algusest suure skepsisega igasugustesse avaldusse stiilis, et meie ütleme teile, kuidas te peate ennast reformima ja demokratiseerima. Vägisi jääb mulje, et Lähis-Ida piirkonda kujundatakse ümber või sealseid valitsusi destabiliseeritakse seal piirkonnas asuva ühe teise riigi huvides. Vaadake kaardile ja näete, et Tuneesia ei asu sellest kaugel ning Egiptus ja Süüria on lausa sellega naabrid. Jutt on loomulikult Iisraelist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga