Puudel tegi peremehe soovituse järgi

“Ma ei taha siin soovitusi jagada aga mida varem te selle tehingu asjaolud avalikkusele teatavaks teete, seda parem. Ma usun, et sellest avalikustamist sünnib erakonnale, Teie erakonnale, kasu.”

Andrus Ansip, 28.04.2011 valitsuse pressikonverentsil

Need olid Andrus Ansipi sõnad Mart Laarile, kes oli korduvatele küsimustele IRL-i maja müügi kohta teatanud, et neil on kokkulepe ostjaga lepingu salajasuses hoidmisest. Umbes 4 tundi hiljem oli IRL murtud ning maja uus omanik saigi teatavaks. Selleks on Venemaal tegutsev autoärimees Anton Soldunov, kelle firma leheküljel näeme Georgi lindikesi, mida ka meil siin viimastel aastatel on venemeelsuse märgiks jagatud.

http://www.petrovskiy.ru avaleht
http://www.petrovskiy.ru avaleht

Ma saan nüüd aru, miks seda uut ostjat ei tahetud öelda. Sain rõõmuga jälgida seda PR-ämbri kolinat, kus algselt info avalikustamisega viivitamine viis hoopiski selle suuremahulise võimendamiseni. Kui nad oleksid algul kohe teatanud, et müüsime Venemaa kodanikule ja 9,5 miljoni krooni eest, siis pärast poleks järgnenud meedia teravdatud huvi.

Ansip: Mida kiiremini avaldate, seda parem. Kaader pressikonverentsist
"Mart, mis teil selle majaga on siis?" Peaminister küsis seda umbes neljanda põikleva vastuse järel oma kaitseministrilt, kes oli eelnevalt keeldunud vastamast küsimustele a) kas ostja avaldab IRL või saab see avalikuks registritest b) kas ostja on Eesti või välisriigi kodanik. Kaader pressikonverentsi ülekandest.

Ma loodan, et seal parteis eilsest päevast midagi ei õpitud ja jätkatakse selliste info varjamistega, sest kunagi ei tasu takistada vastast vigade tegemisel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga