inimesedpoliitikatelevisioon

Lisanduv info tekitab kahtlusi Usama bin Ladini surma üle

Praeguseks on möödunu 25 tundi president Barack Hussein Obama kõnest, milles ta teatas maailmale Usama bin Ladini surmast. Eilse päeva jooksul tulnud teated teevad asja kummaliseks, et mitte öelda lausa kahtlaseks.

Esiteks mindi kindlalt teda tapma ega oldud huvitatud tema kinnivõtmisest. Võimalik, et kardeti tema öeldavaid sõnu. Väga raske on kohut pidada inimeste kehtestatud seaduste alusel kui kohtualune viitab oma tegevuse õigustamiseks jumala kehtestatud seadustele. Samuti oleks Usamal olnud nii mõndagi öelda oma kunagiste tööandjate ehk ameeriklaste tegevuse kohta. Mingil põhjusel oli vaja teatada, et tema villat tulistati rakettidega, see süttis põlema ja siis järgnes tulevahetus, mille käigus Usamat tulistati pähe. Selle tõestuseks ringles eile pool päeva järgnev fotomontaaž, mis juba lõunaks oli tunnistatud võltsinguks.

Kuidas saadi surnud Usama bin Ladini foto. Euronews teeb selle piltlikult ette, et tuntud foto ja teise tundmatu surnud mehe pildi ühendamisel ongi saadud "tõestus" surnud Usamast. Kaader Euronews uudisest
Kuidas saadi surnud Usama bin Ladini foto. Euronews teeb selle piltlikult ette, et tuntud foto ja teise tundmatu surnud mehe pildi ühendamisel ongi saadud "tõestus" surnud Usamast. Kaader Euronews uudisest http://www.euronews.net/2011/05/02/dead-bin-laden-photo-is-a-fake/

Näiteks TV3 ei olnud teadlik selle foto tagasivõtmisest ja kasutas seda oma kell 19 eetris olnud uudistes kui suurimat tõestust sündmusest, sest peale poliitikute sõnade maailmal ju mingit muud tõestust ei olnud.

TV3 levitas võltsitud fotot kui tõestust, et Usama on tapetud lasuga pähe. Millest siis silmad, mis meenutavad pigem peksmist (hukkumist plahvatuses)? Kaader TV3
TV3 levitas võltsitud fotot kui tõestust, et Usama on tapetud lasuga pähe. Millest siis silmad, mis meenutavad pigem peksmist (hukkumist plahvatuses)? Kaader TV3

Teiseks tuli teade, et surnukeha võeti kaasa ja hiljem see maeti usulisi tavasid järgides merre. Miks teda maismaale ei maetud? Väidetavalt polnud ükski riik valmis tema surnukeha vastu võtma ja hiljem tekkis väide, et sellega oleks takistatud palverännakuid tema hauale. Tulemus on minu arvates halvimatest halvem. Esiteks või globaalset vee ringlemist arvestades märkimisväärse tõenäosusega mõni vee aatom Usama seest jõuda ka meie klaasi. Kui eesmärk oli maailma vee reostamine, siis see eesmärk sai täidetud.

Mina ei tea täpselt islami matusekombeid aga nad matavad oma surnud maismaale, sest usuvad viimset päeva ja ülestõusmist ning selle tõttu on oluline tervikliku keha matmine hauda (nagu juutidel ja kristlastel). Ajaliselt on sellega muidugi kiire ehk võimaluse enne päikese loojumist.

Kolmandaks väideti, et operatsioon toimus koostöös USA ja Pakistani vägede vahel. Tänaseks on selgunud, et Pakistani eelnevalt ei teavitatud ja nad käivitasid juba oma hävitajaid, et lahkuvaid helikoptereid alla tulistada.

Neljandaks on nüüd meediasse paisatud fotod, millel väidetavalt Barack Obama ja tema ministrid jälgivad otsepildis 40 minutit kestnud operatsiooni.

Barack Obama ja Hillary Clinton on teistega koos vaatamas 40 minutilist ülekannet Usama bin Ladini tabamise ja tapmise operatsioonist. Foto avalikustas Valge Maja ja telekaader Bloombergi televisioonist
Barack Obama ja Hillary Clinton on teistega koos vaatamas 40 minutilist ülekannet Usama bin Ladini tabamise ja tapmise operatsioonist. Foto avalikustas Valge Maja ja telekaader Bloombergi televisioonist

Mulle meenus, et kõik seriaalid on ka tavaliselt 42 minutit pikad. Seega tehti sõjaväelaste poolt poliitikutele hea ja kaasahaarav televisiooni etteaste.

Minul tekkis seos ameeriklaste lendamisega Kuule, kus kogu maailm nägi vaid must-valgeid ja kehva kvaliteediga telekaadreid ning hiljem tekkisid alles parema kvaliteediga fotod. Antud juhul me peame uskuma Obama valitsust, et nemad vaatasid Usama tabamise operatsiooni. Minu jaoks see on tuletatud usaldus ehk me peame usaldama sündmust pealt näinud sõdurite telekaadrite nägijaid. See on umbes sama, et Kuule laskumise telekaadrite asemel näidatakse meile fotot inimestest, kes vaatasid telekast seda ülekannet ja siis rääkisid meile, mida nad nägid ja millesse nad nüüd usuvad.

Viiendaks on USA-s tulemas järgmisel aastal presidendi valimised ja Osama oli ligi 7 aastat olnud kusagil taustal kummitamas ehk võis muutuda konservatiivide jaoks trumbiks. Tema viimane telepöördumine oli ju 2004. aastal vahetult enne tookordseid presidendi valimisi. Täiesti võimalik, et ta oli kaotanud ka oma hirmutava rolli, sest oli pikalt olnud pildilt ära ja nüüd taheti korraldada temale väärikas puhkusele saatmine.

Kuuendaks on midagi kummalist toimumas tema surnukeha väidetava tuvastamise ümber. Ühtede allikate kohaselt (eile Sky News telejaam) tuvastas Usama surnukeha sündmuskohal olnud naine, keda peeti(!) Usama abikaasaks. Teiste allikate kohaselt kinnitas DNA test 99,9% tõenäosusega tema isikut. Kolmandate andmete järgi saame DNA testi tulemused teada alles paari päeva pärast.

Kui nende eelnevate tähelepanekute järel küsin endalt, et kas mina usun Usama surma, siis pärast kaalutlemist pean vastama eitavalt. Ennekõike on põhjus liialt kaudsetes faktides või lausa valeinfo esitamises (foto, Pakistani informeerimine). Kui sündmuse käigus on millegi kohta valetatud, siis võib eeldada ka teist ja kolmandat valetamist.

Ma arvan, et Usama surm on riigijuhtide poolt lavastatud etendus, mille näitlejateks olid USA eriväelased, etenduse käsikirja kirjutas Pentagon koos Hollywoodiga ja vaatajateks olid USA valitsuse kõrged ametnikud. Need viimased nüüd üritavadki veenda maailma, et etenduse “Terroristi tabamine” peategelane on surnud. Tõenäoliselt sooviti sellega saada ilus ettekääne Afganistanist lahkumiseks. Nagu mäletame 8 aasta tagusest ajast, siis täpselt samal päeval teatas Georg Bush Iraagi rünnaku edukast lõpetamisest (Mission Accomplished plakat lennukikandjal). Tegelikult siis alles sissisõda algas ja said surma ilmselt 4/5 riiki okupeerima läinud sõduritest (IED-d).

Sellel küsimusel, et kas “surnud või elus” oleks tähtsust ainult siis kui Usama oleks tegelikult ka midagi mõjutanud. Minu arvates ei kontrollinud ta enam viimase kümnendi arenguid ja kõik need selle tema organisatsiooniga seostatavad rünnakud on hoopis teiste inimeste kavandatud ja korraldatud. Seega ta oli justkui nende pressiesindaja või ikoon aga tegelikku ohtu kujutasid hoopis teised inimesed. Muidugi ei ole nende likvideerimine sedavõrd televisioonilik ja selleks korraldatigi ikooni suremine telešõuga. Kui peaks olema, et CIA kaastöötaja on endiselt elus, siis ka see ei muudaks eriti maailma, sest riigijuhid on ta surnuks kuulutanud. Ilmselt saame üsna peatselt teada, kes on uus vaenlane number 1, sest USA impeerium püsibki koos vaid ühise vaenlase eksisteerimisel. Pikki aastakümneid oli selleks kommunism aga selle nõrgenemise järel võideldi narkootikumidega (1990-ndad) ning nüüd viimase kümnendi terrorismiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga