Kärpimine käis kiiresti, tööhõive taastub 2020. aastaks

Päästjad soovivad 8% palga tõusu aga rahandusminister Jürgen Ligi ei näe selleks võimalusi. Tegelikult see ei olegi palga tõstmine, vaid ära kärbitud palga tagasi saamine. See tähendab, et järgnevatel aastatel saab töötasu tõusta vaid koondamiste arvel, mis siis laseb igale töötajale natuke rohkem maksta.

Video: http://www.reporter.ee/2011/05/02/riigitootajate-palk
-touseb-koondamiste-arvelt/

Ministeerium prognoosib, et kriisi eelne tööhõive (loe: töökohtade arv) taastub alles 2020. aastal. Üsna huvitav, et see juhtub vaid paar aastat enne seda kui Reformierakonna juhtimisel pidime jõudma Euroopa 5 rikkama riigi hulka. Nüüd tuleb välja, et jõuame tagasi umbes aastasse 2006. kui ansiplased selle loosungi püsitatasid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga