blogid ja internett

Sony lekkib kasutajate andmeid ja kummardamisest jääb väheseks

Mina ei mängi arvutiga ega konsoolidega mänge ja Sony PlayStation´i ümber toimuv jääb kaugeks. Ometigi olen üllatunud, et järjest tuleb teateid aina uutest kasutajate isikuandmete lekkimistest. Viimasel korral siis 25 miljoni kasutaja nimed, aadressid, sünniajad, telefoninumbrid, e-mailid ja muu info võidi varastada firma serveritest. See teade tuli vähem kui nädal pärast eelmist samalaadset kasutajate info varastamise teadet, mida oli üritatud ligi nädala üldsuse eest varjata. Eelneval juhul langes serverisse häkkijate saagiks kuni 77 miljoni inimese andmed.

2. mail vabandasid Sony juhid ühise kummardamisega oma klientide ees, et kasutajate andmed olid langenud häkkerite kätte. Kaader SkyNews
2. mail vabandasid Sony juhid ühise kummardamisega oma klientide ees, et kasutajate andmed olid langenud häkkerite kätte. Kaader SkyNews

Ma ei tea eriti jaapanlaste kultuurist aga kahetsuse märgiks kummardamine on seal ootuspärane tegevus. Me ei tea kuivõrd tõsiselt nad seda mõtlesid. Äkki nad muigasid laua silmitsemise ajal?

Mida peaksime siit õppima? Ennekõike seda, et interneti ajastul tuleks mõelda klientide andmete kogumise, säilitamise ja kasutamise üle. Inimeste isikuandmed on internetis minev kaup, sest neid saab kasutada täiendavate pettuste korraldamiseks ja seega on kurjategijatel huvi ka taoliste andmekogude vastu. Kui nad saavad veel 24 tuhande krediitkaardi andmed, siis see on lausa ilmne kasu.

Pikemalt saab lugeda: http://www.euronews.net/2011/05/03/millions-more-sony-accounts-hacked/

Firmat ei kritiseerita niivõrd serverite häkkimise pärast kui selle kohta info avalikustamisega viivitamise pärast. Kui langete rünnaku ohvriks, siis teavitage võimalikult kiiresti oma kliente sellest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga