inimesedpoliitika

Inglise politseinik jäi süüdi meeleavaldaja tapmises G20 kogunemisel

Teisipäeval tegi Suurbritannias kohus otsuse, et politseinik Simon Harwood´i on süüdi 2 aastat tagasi G20 tippkogunemise ajal tänaval kõndinud Ian Tomlinson´i ebaseaduslikus tapmises. Samuti leidis kohus, et politseinik kasutas “ülemäärast ja ebamõistlikku” jõudu Ian Tomlinsoni batooniga (politsei nui) löömisel, kuigi ta ei kujutanud mingit ohtu. Politseiniku ja patoloog dr Freddy Patel´i väited, et mees suri südamerabandusse, said samuti ümber lükatud. Tegelikuks surma põhjuseks oli sisemine verejooks, mille põhjustas Harwoodi selja tagant antud löök, mille järel Tomlinson ka kukkus.

Kuni viimase ajani olid politseinikud vältinud oma kolleegi vastu süüdistuste esitamist ja väitnud, et protestijate sekka sattunud aga rahumeelselt käitunud mees suri südamerabanduse ja mitte politseiniku poolt toime pandud rünnaku (löök ja lükkamine) tagajärjel. Üldsust püüti veenda, et 47-aastane kodutu mees oli lihtsalt nõrga tervisega ja politseiniku poolt tema ootamatu pikali lükkamine põhjustas hilisema südamerabanduse.

Videol on näha hr Tomlinson´i pärast kukkumist žestikuleerimas politseinike poole ja ta tundub olevat vihane. Politseinik Kerry Smith meenutab: “Ta istus ja vaatas meie poole ning ütles: Ma tahtsin vaid koju minna.”

Ta tõusis küll püsti ja kõndis paarkümmend meetrit aga kukkus siis kokku ja pomises “nad said mind kätte” ( “they got me, the f****** got me”) enne kui suri mõned minutid hiljem.
Doktor Patel leidis algul surma põhjustaja olevat ajalehemüüja südamearteri haiguse, mistõttu oleks ta võinud surra ükskõik millal. Aga kaks teist lahkamise läbi viinud patoloogi dr Nat Cary ja dr Kenneth Shorrock tulid teistsugusele järeldusele. Dr Cary pakkus, et hr Tomlinson´i võidi lükata nii, et ta kukkus paremat kätt keha alla jättes, millest sai löögi maksa pihta ja sellega põhjustas seesmise verejooksu.
Lesk Julia ütles, et surm laastas tema pere ja lisas, et: “Ma mäletan teda kui parimat asja, mis on eales minuga juhtunud.”
Allikas: http://news.sky.com/skynews/Home/UK-News/
Article/201105115984715

Siia juurde peab veel lisama, et alati kui koguneb G8 või G20, siis poliitiline eliit eemaldab ennast tavalistest inimestest politseinike ridade ja metallist tõketega. Nii oli see Seatle´i s, Genovas, Göteborgis, Londonis või ükskõik millises teises linnas, kus riigijuhid üritavad koguneda.

London ja NATO tippkohtumine oli kapitalismi vastu protestijate tegevuskohaks. Maailmaga mängiti Monopol´i mängu. Valitsus valetab, pank varastab, rikkad naeravad.
London ja NATO tippkohtumine oli kapitalismi vastu protestijate tegevuskohaks. Maailmaga mängiti Monopol´i mängu. Valitsus valetab, pank varastab, rikkad naeravad.

See pilt on pärit ligikaudu samast ajast ja sõnum on soditud Inglise keskpanga seinale: Valitsus valetab, pank varastab, rikkad naeravad.

Juurde võib vist lisada, et politsei rusikad peksavad teisitimõtlejaid. Kas meie demokraatia on erinev või parem sellest, kuidas juhitakse Süüriat? Ainult selle vahega, et Süürias kasutab sõjavägi päris kuule ja otse sihtimist? Tegelikult on ju tulemus ligikaudu sama: võimud ignoreerivad märgatavat osa inimestest nii G20 riikides kui ka Süürias.

Eestis on ka rahutuste käigus üks noor mees surnuks pussitatud. Meie politsei ka uuris asja ja ei leidnud süüdlast. Kahjuks puuduvad meil pealtnägijad ja videosalvestused. Me ei tea, kes olid selle mõrva kordasaatjad ja võime vaid uskuda jõustruktuuride kinnitust, et nad tõesti püüdsid seda uurida. Noh jah, niivõrd kui nad seda tahtsid. Ma ei arva, et Eesti politsei moraal ja käitumine erineks kuigivõrd Londoni politsei omast, kes kuni viimase ajani toetasid oma ametivenna versiooni surnud mehe südamerabandusest. Tõde aitasid neil selgitada ajakirjanduse kätte sattunud ülesvõtted, mis ei lasknud politseinikel juhtunud kinni mätsida. Meie ajalehed on alati tugevama poolt ja see ei ole sama kui olla tõe poolt.

One thought on “Inglise politseinik jäi süüdi meeleavaldaja tapmises G20 kogunemisel

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga