inimesedpoliitikaReformierakond ja IRL salaliikmed

Kaitsepolitsei täitis poliitilist tellimust, mille kohus kuulutas ebaseaduslikuks

2 aastat kulus Johan Bäckman´il vaidlemist Eesti kohtutes, et tõestada temale seatud sissesõidu keelu ebaseaduslikkust. Tema vastas olid Kaitsepolitsei väited ohtlikkusest Eesti riigile, tema poolt olid Eesti Vabariigi seadused. Tagantjärgi kuulutati tema Helsingisse tagasi saatmine seadusevastaseks aga see oli ka kõik, mis tal õnnestus saavutada. Kui politseid kasutatakse poliitilistel eesmärkidel, sest mõne poliitiku jaoks olid tema väljaütlemised ebameeldivad, siis võimegi jõuda olukorda, kus seaduste täitmist jälgima pidav politsei on hoopis nende rikkuja.

Artiklit saab lugeda 13. mai Eesti Ekspressist: http://feedproxy.google.com/~r/EestiEkspressFeed/~3/
pRle3cPprh4/backman-voitis-kohtus-eesti-riiki.d

Minu jaoks on Öine vahtkond provokaatorid ja Bäckman on sama kui Õhulehe Lottila, kes käib halvustamas eestlaste rahvust. Aga Euroopalik riik peaks ennekõike täitma seadusi, mis pole sama venivad kui Raivo Aeg´i ettekujutused ohtlikest inimestest või Jüri Pihli korraldused (tagantjärgi ebaseaduslikuks tunnistatud).

Minu jaoks on praegu olulisem teema IRL-i rahastamise ja annetustega. Kui siseminister on IRL-ist ja temale allub politsei, kas siis võib olla, et siseministri erakonna avalikustamata annetused jäetakse uurimata? Kirjutasin sellest kolmapäeval artikli “Ausalt salajased annetused IRL-ile” ja sain esmakordselt kasutada ka IRL-i koosseisuvälise asjamehe selgitust: “IRL-i selgitus”

IRL-i tegevjuht Tiit Riisalo: “Erinevused on paraku tingitud sellest, et annetuste aruandeid esitades ei olnud nende aruannete koostajatel täielikke andmeid kõikide annetuste kohta, mis erakonnale olid laekunud. Ja see on ka selles mõttes üsna lihtsasti põhjendatav, et erakond ei tegele ju ainult või ei toimeta ju ainult Tallinnas, vaid üle Eesti, eksole, meil on mitmeid piirkondi ja osakondi ja nüüdseks on meie raamatupidamise süsteemi oluliselt tõhustatud, nii et enam selliseid küsitavusi ei saagi tekkida.”

Huvitav, et see olukord leidis aset juba 2008. ja 2009. aastal ning siiani ei ole suudetud õigete summadega annetusi avalikustada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga