inimesedpoliitika

Opositsiooni hoiatakse veel elus

Eesti praegune partisüsteem ei taha muutuda. Nad ei saa muutuda, sest keegi ei taha muuta praegust jõudude tasakaalu. Selle tõttu ei avalikustanud Kapogate tõendeid E. Savisaare poolt raha küsimisest erakonna toetuseks. Ma arvan, et neid tõendeid ei olnud ja tegemist oli meedia kaasabil loodud liba-skandaaliga. Jääb ka teine võimalus, et need salvestused ikkagi olid ja neid lihtsalt ei avalikustatud. Sellisel juhul on praeguseks parteistunud politsei muutunud tööriistaks, millega otsustatakse opositsiooni ellujäämise üle.

Eelmises Riigikogus oli opositsioonis lausa 4 parteid. Tõsi, Eestimaa Rohelised olid valikuselt opositsioonis ja koalitsioonis, kuidas neile kasulikum tundus. Politsei abil ja prokuröride tööga likvideeriti sisuliselt Rahvaliit. Strandberg lasi rohelised ka põhja, sest tema kontroll alt väljunud erakonda polnud vaja. Sotsiaaldemokraadid olid veel 2 aastat tagasi valitsuses ja ilmselt teeksid raha nimel koostööd riigieelarvet jagavate parteidega. See jätabki ainsaks tõeliseks opositsioonina vaadeldavaks parteiks Keskerakonna.

Eestist jääks väga halb mulje kui meil puuduks vähegi arvestatav opositsioon. Mitmed reformikad ju tögavad Valgevene Lukašenkot, sest temal ei ole tõsist opositsiooni. Kui eeldada, et Tuuli Koch päris pastakast lugu välja ei imenud või kellegi jagatud lugu lihtsalt alla ei neelanud, siis on praeguseks käivitunud aja mahalugemine ja pole teada, millal need kahtlustuste aluseks olevad dokumendid ikkagi välja tuuakse.

Eksisteerib võimalus, et need on lisatud lihtsalt toimikusse pealkirjaga “E. Savisaar tööl ja kodus” ning võetakse välja sobival hetkel, et kontrollida opositsiooni tegevusplaani. Hoolimata vihastest sõnadest ja rünnakutest kodustatud kirjatsurade abil, pole ju tegelikult nende huvides Edgar Savisaare poliitikast lahkumine. Olen ka varem kirjutanud, et poliitikas võidetakse läbi vastandumise ja ühiskonna valijate gruppideks lõhkumise. See tähendab, et praegusel valitsusel on vaja kellelegi vastanduda, et tema taustal tunduda paremana. Just sellesse rolli näivadki nad olevat pannud Keskerakonna ja tema esimehe.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga