Kõik töövõtjad jäävad vabast päevast ilma, sest Reformierakonnale ei meeldi

Kaja Kallas nahast kinnaste ja villasest riidest mantliga 25. aprilli päikselisel kevadpäeval. Foto Virgo Kruve
Kaja Kallas nahast kinnaste ja villasest riidest mantliga 25. aprilli päikselisel kevadpäeval. Foto Virgo Kruve

Seda oligi oodata, et valitsuses olev Reformierakond hakkab vastu töötama Keskerakonna algatusele muuta 2. ülestõusmispüha sarnaselt ülejäänud Euroopale riiklikuks pühaks (27-st riigist on see püha 24-jas).

Pildil olev Kaja Kallas on alles paar kuud olnud Riigikogus aga juba leiti pädeva olevat, et selgitaks selle 1 riikliku püha juurde tegemise kohta vastuargumente.

Delfile ütles ta siis järgnevat:

“Kui toode või teenus on konkurentsivõimelisem, siis on võimalik tootmist laiendada ja seega võtta tööle rohkem inimesi, kellele maksta töötasu, mille pealt maksta makse,” selgitas Kallas. “Seetõttu ei pruugi täiendava vaba päeva lubamine olla mõistlik ei inimeste, ettevõtete ega ka riigi seisukohast.”

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/
eesti/kaja-kallas-taiendav-vaba-paev-mojub-
majandusele-halvasti.d?id=46411471

Ma tahaks nõustuda, et Eesti ei vaja kiriklikku püha aga ma ei saa toetada seisukohta, et palgatöötajad tehku ka selle ühe päeva oma senist vähetootlikku tööd edasi, sest meie liberaalid ei usu jumalat. Isegi ainus päev, kus inimene ei mõtle töö tegemisele ja äkki teeb kevadel mingit aiatööd või mõtleb elu üle järele, tuleb juba idee tasandil ära lõpetada.

Kas tõesti keegi arvab, et sellel ühel päeval kui ülejäänud 24 liikmesriiki tähistavad kiriklikku püha ja tööd ei tee, siis meie mõtleme välja mingi uue asja ja jõuame sellega neile natukenegi lähemale ning äkki isegi saame võrdsemaks? Minu jaoks on see täiesti ebatõeline väide ehk siis jutuvada. Mis muidugi võib tulla ka nahast kinnaste ja tutika portfelliga kena naise suust, kelle sõrmede vahel ripuvad sinise maasturi võtmed ja hiire kujuline talisman(?), millel on vesipea. Muide, suur pea ei tähenda suurt tarkust ja märksa olulisem on mõtlemisorgani kasutamine (treening, järjepidev töö arendamisel).

Mina leian, et inimestele võiks selle teise vaba päeva siiski ka anda, sest puhanud inimene töötab paremini kui pinges inimene. Pealegi on kohatu rääkida “võtta tööle rohkem inimesi” kui alates ühisraha euro tulekust on Eestis jäänud vähemaks 1404 töökohta (Haigekassa sotsiaalkindlustuse järgi jaanuarist kuni märtsi lõpuni).

Tegelikult oleksin Kajast ilusama pildi pannud aga ma tegin selle pildi kiiresti ja ilma mingisuguse poseerimiseta. Olen tähele pannud, et osadest poliitikutest saab igal hetkel hea kaadri, teistega jälle tuleb pikemalt kavandada, et mingisugust tulemust saada. Naistele olen alati öelnud, et kui pilt ei meeldi, siis fotograaf on süüdi.

One thought on “Kõik töövõtjad jäävad vabast päevast ilma, sest Reformierakonnale ei meeldi

  • 23. mai 2011 at 19:59
    Permalink

    Mulle kah ei meeldi kirikupühade riilik tähistamine; kama 2, kas selle poolt on IRL, Reform, Kesikud, Rohelised või kes iganes. Las ülejäänud Euroopa silmakirjatseb/skisofreenitseb, teeseldes mingi jumala uskumist.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga