Frankfurti börs on nüüd ainult elektrooniline

Esmaspäeval 23. mail suleti Frankfurti börsil saalis maaklerite vahendusel toimunud kauplemine ja mindi täielikult üle arvutite põhisele kauplemisele. Seni olid nad viimane inimestest maaklerite vahendusel aktsiaid ja võlakirju müünud börs ning sellega sai läbi 400 aastane periood. Edaspidi toimub kõik elektrooniliselt. Video ka sellest
http://www.euronews.net/2011/05/23/frankfurt-goes-electronic/

Ma kuulasin reedel Tallinna Börsi 15. aastapäevale pühendatud seminari ja pean ütlema, et meil käis see ikka väga heleda sähvatusega, sest börs tekkis alles 1996. aastal ja vaid 2 aastat hiljem oli ka esimene suur pauk ära käinud. Mis tähendab, et edaspidi meil iseseisvat väärtpaberiturgu vaevalt üldse tekkibki, me jääma pigem Baltikumi või põhjamaade osaks, nagu see on juba praeguseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga