inimesedpoliitika

Presidendi valimise kampaaniast

Eelmise nädala suurimad lood Toomas Hendrik Ilvese ümber olid tema poolt sõjaväeõppusel käimine ja seal relvatoru keeramine oma pressinõuniku suunas ning Evelin Ilvese saamine taarat vastu võtva automaadi patrooniks. Samuti ka laupäeval tulnud teade, et IRL toetab Ilvese jätkamist.

eiseks ametiajaks kandideerival presidendil pole konkurente.  Foto:  Urmas Nemvalts
Teiseks ametiajaks kandideerival presidendil pole konkurente. Foto: Urmas Nemvalts

1 kandidaadiga valimist tuleks tegelikult nimetada ametisse määramiseks. Kartelliparteid sõlmivad omavahel pakti, millega jagavad ühe kõrgepalgalise töökoha mugavuspresidendile.

Tekkinud olukorras pole vajadust enam kampaaniakse ega väitluseks, sest 1 inimese enesega väitlemine on skisofreeriniline. Kurb, et Eesti on jõudnud olukorda, kus kandidaadiks on 1 inimene. Meie poolt hurjutatud Valgevenes oli Lukašenkol lausa 8 konkurenti ning võitja kogus 79% häältest (5,1 miljonit inimest).
http://en.wikipedia.org/wiki/Belarusian_presidential_election,_2010

Paljud ilmselt ei mõtle sellele aga 1 kandidaadi puhul tuleb sedelile märkida kastid “poolt” ja “vastu”. Kas Toomas Hendrik Ilves tunneks ennast hästi kui loetaks ette tema vastu antud hääled ja mitte teise kandidaadi poolt antud hääled? Sisulist vahet ju ei ole aga ikkagi kõlab paremini teise kandidaadi poolt loetud häälte arv kui Toomas Hendrik Ilvese vastu antud häälte arv.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga