Sõltuvusest võõrutamine, telesaated läksid puhkama

30. mail algab raske periood kui tuleb ennast hakat võõrutama harjumuspärastest ETV saadetest: Terevisioon, Välisilm, Foorum, majandusuudised, Kapital, Ringvaade jne. Teletöötajad on nagu õpetajad, kes puhkavad suvel 3 kuud. Pean siiski täpsustama, et nende nimetatud saadete vaatamine tähendab minu puhul pigem algusajal salvestama panemist ja lõppemisel salvestamise lõpetamist ning kunagi hiljem arvutis järelvaatamist. Ma ei vaata juba aastaid telesaadet ainsa tähelepanu objektina, vaid see on pigem arvutis kirjutamise, lugemise ja muu kõrval vaid üks “programmi akendest”, milles toimuvat ma kuulan taustaks.

Mäletan, et kunagi oli mul harjumus hommikut alustada postkasti juurde ajalehtede järele kõndimisega. Tellimuste lõppedes sai juba 3-4 päevaga ära harjutud, et nüüd on igal päeval teistsugune algus ja ajalehed on täiesti tähtsusetud.

Kuulasin pühapäeva hommikul Reet Linnat Vikerraadios rääkimas. Jube raske võib olla ikka ei millestki rääkida ja endaga mikrofoni ees monoloogi pidada. Tema jutt polnud vähemalt läbinisti asjatu, sest rääkis ka loo naisest, kes abikaasa suremise järel hakkas igal hommikul jooksmas käima. Nii kujunes talle harrastus, mis aitas iga päeva alustada ja ilmselt muutus omamoodi vahendiks leinast üle saamiseks. Kui oled harjunud inimesega ja siis jääb temast tühi auk, siis see tuleb millegagi täita.

Mina täitsin ajalehtede järel käimise ilmselt arvutiga, mis teeb samamoodi hommikul uudised kättesaadavaks. Küllap leian ka telesaadete asemel muu huvitava tegevuse. Peaks jälle raamatud ette võtma, sest mul on siiani aastate eest ostetud aga siiani lugemata raamatuid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga