Televisiooni võõrutamine alkoholi reklaamidest

Kultuuriministeerium leiab, et praeguse alkoholi reklaami vähendamisel võivad Eestis tegutsevad telejaamad kolida teistesse riikidesse. See argument on vigane, sest tegevusluba, kulla seltsimehed langetõve ministeeriumist, antakse välja Eestis tegutsevale firmale. Ükski telekanal, mis tahab olla avalikult levitatud, ei koliks siit ära.

Arvestades seda, et alkoholireklaami müügimahud on suured ning alkoholitootjad ja -tarnijad on olulised reklaamikliendid, on keelu korral võimalik, et suuremad Eesti televisioonikanalid loobuvad Eestis väljastatavast meediateenuse osutamise tegevusloast ning hakkavad edastama programmi teiste riikide jurisdiktsiooni all, leiab kultuuriministeerium.

http://uudised.err.ee/index.php?06229498

Telejaamad müüvad vaatajaid ehk võimalikke silmapaare reklaamide tellijatele. See pole lihtsalt võimalik, et kolid saatejaama ja töötajad mõnda teise riiki, sest sellega kaotaksid sideme oma vaatajatega.

Tegelikult võiks isegi Kanal2 ja TV3 kolida välismaale, sest esimene neist on IRL-i hääletoru ja teine Reformierakonna maailmavaade ja minu seisukohal oleks nende mõjujõu alandamine täiesti tervitatav.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga