Töötuse pressiteated on pandud eriarhiivi

Tegelen praegu töötuse teemalise artikli kirjutamisega ja panin tähele, et Töötukassa lehel on kättesaamatud umbes 2008. aastast vanemad artiklid, mis puudutasid registreeritud töötuse näitajaid. Ma ei ole võrrelnud teiste samasse aega kuuluvate pressiteadetega, et äkki tuleb ka nende puhul veateade: “Viga. Seda lehekülge ei leitud.” See võib täiesti nii olla, et süsteemis on selline huvitav omapära, et otsingus ma näen neid artikleid aga lugeda ei ole võimalik. Näiteks sellise loetelu sain otsingu tulemusse aga ükski neist lehe linkidest ei tööta.

öturuameti poolt esitatava tööturuinfo arvutamise algandmed. Peamine muudatus puudutab registreeritud töötuse määra arvutamist. Siiani on Tööturuamet esitanud registreerit
Tööturuametis registreeritud töötute üldarv 2006. aastal oli 48 167, mis oli 32,9% vähem kui 2005 aastal (71 735). Tööturuametit külastas kuu jooksul keskmiselt 15 421
28. veebruaril 2007.a oli Tööturuametis registreeritud 14 190 töötut, mis moodustab 2,2% tööjõust vanuses 16 aastat kuni pensioniiga (1,7% tööealisest elanikkonnast vanus
31. märtsil 2007.a oli Tööturuametis registreeritud 14 257 töötut, mis moodustab 2,2% tööjõust vanuses 16 aastat kuni pensioniiga (1,7% tööealisest elanikkonnast vanuses

Eelmisel sügisel kirjutasin ka töötusest ja panin tähele, et Töötukassa lehelt “kadusid” umbes 9 kuu vanuselt pressiteated kuulõpu seisuga olnud töötusest. Tookord lahendasin asja nii, et paning google otsingusse sõnad töötus “kuu” “aasta” ja tavaliselt leidsin selle ülevaate koopia kas mõnest ajalehest või portaalist.

Olukord registreeritud töötutega on kehv, sest uusi töökohtade arv on alanenud järjepidevalt juba 2008. aastast aga õukonnameedia loeb ette teateid, et jälle nii palju töötuid jäi vähemaks. Tõsi, registreeritud töötute arv on langenud aga mitte töökohtade saamise tõttu. Ma olen kriitiline just selle potjomkinluse suhtes, et jätama Töötukassa numbrite põhjal mulje, et justkui inimesed saaksid töökohti aga tegelikult Haigekassa sotsiaalkindlustusega inimeste numbrid seda ei näita.

One thought on “Töötuse pressiteated on pandud eriarhiivi

  • 10. juuli 2011 at 22:37
    Permalink

    Mitte üksnes töötusega pole see nii. Tegu on üldisema tendentsiga. Kõik üritavad kuidagi ära majandada ning ära põhjendada olevikku. Minevik ei huvita kedagi. See hävib. Seda ei olnud olemas.

    Seega, ainuke võimalus minevikku kõigis detailides säilitada on seda ise teha. Internetisaidid hävivad. Juba mõne aasta pärast on disain uuendatud ning ajalugu kadunud.

    Reply

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.