Telemängud edevatele

Mul jäi teisipäeva õhtul pilk peale järgmisele kaadrile. Telemängus küsiti osalejalt: “Mis nime kannab sinihalli ülapoolega laululind tihaseliste sugukonnast, kes ronib puutüvel pea alaspidi?” Variantideks oli a) puukoristaja, b) porr ja c) pähklimäntsak.

Selle naise arvates oli tegemist variandiga B. Alles hiljem korrigeeris ta selle A-ks.
Selle naise arvates oli tegemist variandiga B. Alles hiljem korrigeeris ta selle A-ks.

Eesti mäng nimelises saates on täring ja 3 osalejat, kes siis vastavalt täringul veeretatud punktidele (1-3) saavad võimaluse vastata küsimustele või teha mingit tegevust, mis üldiselt ei ole suuri teadmisi või oskusi nõudvad. Tegemist on sellise kergemat laadi inimeste vaba aja likvideerimise saatega.

Minu enda jaoks on tegemist kasutu saatega, sest sealseid fakte ei lähe enamasti tarvis. Mis muidugi ei välista nende vajalikkust kellegi teise jaoks. Igatahes mina teadsin vastust sellele viidatud küsimusele, sest see nimetatud lind (puukoristaja) on mul varasemast ajast juba piltidele saadud ja tema häälitsusedki tuttavad. Esmalt eelmisel suvel poegadena ja sügisel ka lindude toidumajas käimiselt. Ometigi pole mul selle teadmisega midagi praktilist peale hakata ja võin ainult rõõmus olla nende mälestuste üle, et olen teda näinud lähedalt ja mitte ainult paberil või ekraanil kujutatuna.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga