Paavst tegi ka esimese säutsu

Mul on tõeliselt hea meel, et jätsin tw…..i kasutamise juba varem maha, sest nüüd tegi ka paavst Benedictus XVI esimese säutsu. See juhtus 28. juunil kui Vatikani sotsiaalse kommunikatsiooni büroo ametnik ja projekti koordinaator Thaddeus Jones asetas tema ette iPad´i. 84-aastasele paavstile näidati siis portaali ja selle võimalusi ning teda kirjeldati kui “huvitunud”.

See näitab, et poliitiline (ja usuline) eliit kasutab ära sotsiaalvõrgustikke, et ka seal oma mõju kinnistada.

Reedel, 15. juulil, sai 200 miljoni üleilmse kasutajaga Twitter 5 aastaseks. Viimasest ajast tuli teade, et ka president Barack Obama on hakanud ise oma kontot täiendama (kampaania ajal tegid seda teised tema eest). Mulle meenub ka Putini külaskäigult Ameerikasse lõik, kus talle tutvustati seda mikroblogi võimalust ja kuuldavasti vahetati selle kaudu ka riigipeade vahel mõtteid.

Valitsevad poliitilised jõud on alati uusi tehnoloogiaid ära kasutanud enda huvides, et manipuleerida massidega. Erand ei saa olema ka virtuaalne maailm.

Tallinn pani 12 miljoni kroonise alghinnaga müüki Kosmose kino, mille 900 kohalist saali peab konkurent Peeter Rebane liialt suureks kaasaja tingimustele (meil pole enam sellist kinos käivate inimeste hulka) ning seetõttu ka vananenuks. Pole ka imestada, sest kino on allutatud turumajanduse jõududele ja konkurentsile teiste meelelahutuse vormidega (televisioon, internet, mobiiltelefonid).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga