ÜRO peasekretär Ban Ki-moon käis Helsingis

Sellel ajal kui eestimaalaste tähelepanu oli pantvangistuse üle elanud meeste koju jõudmisel, saabus Soome ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Ta oli seal vähemalt 3 päeva ehk siis reedest kuni pühapäevani.

Tarja Halonen võõrustas reedel Soome visiidile saabunud ÜRO peasekretäri Ban Ki-moon´i. Kaader YLE uudised
Tarja Halonen võõrustas reedel Soome visiidile saabunud ÜRO peasekretäri Ban Ki-moon´i. Kaader YLE uudised

Eestisse ÜRO juht ei põiganud ja ega keegi meil ei maininud ka, et ta käis soomlaste juures ja arutasid toiduabi andmist põua tõttu kannatavale Somaaliale ja tema naabritele. Sellised teemad on üle meie välispoliitilise suutlikkuse. Vaadake selle ametiasutuse esilehte www.vm.ee, mis sarnaneb isikukultuse tribüüniga. Täna hommikul oli seal 6 pilti: esimesel 6 vabastatud pantvangi, teisel Urmas Paet Beirutis, kolmandal kutse noortele kandideerida ÜRO töökohtadele, neljandal Urmas Paet ja Hillary Clinton, viiendal  Urmas Paet ja Liibanoni juht ja kuuendal Urmas Paet kohtumas Omani riigi esindajaga. Me näeme küll teda kohtumas aga see on ka kõik, mida ma tean meedia vahendusel tema pürgimustest. Ilmselt oleks tema ideaalne töökoht protokolli osakonnas, siis saaks kohtuda kõikvõimalike erinevate riikide inimestega.

Eesti välispoliitika sai otsa pärast rikaste klubi OECD liikmeks astumist ning edasi on tegeldud ainult ühe mehe kuvamisega meedias. Isegi kommunist Jaak Jõerüüdi (reformikas) saatmine Rootsi suursaadikuks ei pälvinud muud kui vaid ära mainimist.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga