President Ilves peab Ärma talus ööbimise eest maksma 950 eurot kuus

Õhtuleht kirjutas, et Toomas Hendrik Ilves on eelmisel aastal maksnud keskmiselt 15 tuhat krooni kuus selle eest, et saaks Evelin Ilvese firmalt Ärma talus ööbimisteenust osta. Tundub sellise korruptiivse lõhnaga tegevusena, et Eesti Vabariigi president maksab oma kodus ööbimise eest firmale, sest selle firma äriplaani hulka kuulus turismiteenuse pakkumine ning vastavat äriplaani toetas ka EAS. Kui tegemist on juba varasemast teada oleva ärisuhtega, saab seda ikkagi igal aastal jutuks võtta ja ning see ei muutu kuidagi õigemaks. Pigem aja lisandudes tundub üha vääramana.

Evelin ja Toomas-Hendrik Ilves Vabaduse väljaku avamisel. Käisid ka võidusamba juures ja nüüd laskuvad selle treppidest alla. Mulle seekordne proua presidendi riietus isegi meeldib. Varasemast meenuvad tema riietusega seonduvad sõnasõjad aga eile oli piisavalt hämar juba, et keegi ei saanud korralikku fotot neist ega selle tõttu ka kommenteerima hakata. Foto Virgo Kruve

Äkki peaksid maksumaksjad kompenseerima proua presidendile ka selle, et kusagil läheduses ööbis härra president, kes võis veel soovida abielunaise hellust? Siis muutuks taoline majutusteenus, mis hõlmab ka intiimteenust, juba prositutsiooniks. Või kuhu tõmmata piir, millised teenused on tasutud kui Ärma talus ööbimine ja milliseid täidab Evelin Ilves abikaasana? Igatahes on siin mõtlemiskoht, et milliste asjade eest abielus tuleb osapooltel rahas arveldada ja milliseid tehakse muudel põhjustel.

Viimasel aastal sai riik ehk Toomas Hendrik Ilves veerandi võrra soodsamalt ööbimisteenust kui eelnevatel aastatel. Kas see võis tulla näiteks sellest, et oli muutunud pakutavate teenuste nimistu?

See praegune juhtum on veel üks põhjus, miks Toomas Hendrik Ilves tuleb auavaldustega saata presidendi ametist minema ja valida sinna keegi teine, kasvõi Indrek Tarand. Eesti maksumaksjale oleks see märksa soodsam tehing.

Samuti vabaneks maksumaksja Evelin Ilvese hobidega seotud kulutustest. Need pole muidugi nii suured kui presidendi ametipalk aga asi on pigem põhimõttes. Kui Ameerika Ühendriikide president Barak Obama saab perekonnas ainsana ametikohustuste täitmise eest palka ja Michel Obama ning lapsed ei saa maksumaksjalt mingit raha, siis miks peaks sovjeti minevikuga Eesti olema helde “Welcome to Estonia” looja vastu.

Jääb üle nõustuda ühe Vikerraadio eetris olnud helistajaga, et Toomas Hendrik Ilves võiks saada meisterlüpsja nimetuse, sest ta tuli Eestisse tühjade kätega ja nüüd on tal olemas nii uus naine, uuesti üles ehitatud talu kui ka korralik sissetulek.

[polldaddy poll=5165239]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga