inimesedmajandusolukord riigis

Ansipi valitsus on maksukoormuse tõstmises Euroopa meister

“Kui rikkus ei taha meie maksusüsteemi peale Eestisse tulla, siis las inimesed lähevad rikkaks tegevate maksusüsteemidega riikidesse.” See oli minu Virumaa Teatajas ilmunud arvamusloo järeldus, mis selgitas sellist olukorda, kus Eesti valitsus tuli 2009. aastal maksukoormuse tõstmises Euroopa meistriks ja miks said eestimaalased 2011. aastal Soomes suurimaks immigrantrahvaks.

Ilmselt mäletavad paljud peaminister Andrus Ansipi partei lubadust „Viime Eesti viie jõukama Euroopa riigi hulka“. Ka mina olin nende seas, kes kahtles selle teostatavuses.

Tundub, et me mõistsime ja lugesime seda loosungit valesti. Kui inimesed lahkuvad siit tööle ja elama Euroopa viide jõukamasse riiki, siis nemad ju elavadki viie jõukama hulgas. Mitte kusagil polnud juttu Eesti vabariigi viimisest viie jõukama Euroopa riigi hulka, vaid Eesti (inimeste) viimisest. Selle tulemusel väheneb siin elavate inimeste arv, mis omakorda tõstab siinsete elanike keskmist elatustaset, sest statistilise keskmise arvestamise alus on väiksem.

https://www.virgokruve.com/733/virgo-kruve-meie-valitsus-on-euroopa-meister-maksukoormuses/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga